Igor Petrík Krimi

Už o pár hodín v celom kraji odštartuje policajná kontrola: Pozrite si, na čo sa muži zákona zamerajú!

Dopravní policajti sa rozhodli zrealizovať na našich cestách celokrajskú kontrolu. Tá sa uskutoční práve dnes. Vieme, na čo sa muži zákona zamerajú!

Ilustračný obrázok k článku Už o pár hodín v celom kraji odštartuje policajná kontrola: Pozrite si, na čo sa muži zákona zamerajú!
Zdroj: TASR

V záujme pozitívne ovplyvniť vývoj dopravnej nehodovosti na cestách v Žilinskom kraji, najmä eliminovať počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k stretu motorového vozidla s chodcom, či cyklistom, vykonajú policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v piatok v čase od 12.00 do 18.00 hod. na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu. Informoval o tom Radko Moravčík, krajský policajný hovorca.

„Policajti sa zamerajú najmä na rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prílb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami. Policajti budú počas kontroly aj preventívne pôsobiť na nemotorových účastníkov cestnej premávky,“ doplnil hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM