Igor Petrík Rôzne

Už iba pár hodín a štartuje víkend: Naše tipy, čo zažiť v Žiline a okolí

Už viete, ako strávite blížiaci sa víkend? Divadlo, súťažný kvíz či skialp môžete zažiť v Žiline a okolí. Stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Už iba pár hodín a štartuje víkend: Naše tipy, čo zažiť v Žiline a okolí
Zdroj: TASR
  • V piatok 20. februára o 19.00 hod. uvedie Mestské divadlo Žilina hru Konfety. Vtipnú satirickú reflexiu mediálnej a politickej pretvárky s príchuťou naozajstných kúziel a trikov. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov, ktorí sú unavení a deprimovaní tým, čo každodenne pomocou overených trikov predávajú divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Každý správny kúzelník, rovnako ako „správny" politik, totiž využíva ilúziu reality a ovláda umenie, ako najlepšie odvrátiť našu pozornosť.
  • Pre milovníkov zimných športov pripravili v lyžiarskom stredisku Malinô Brdo 5. ročník Malinô Brdo Night Skialp Challenge 2015, ktorý je zaradený Slovenskou skialpinistickou asociáciou ako 3. kolo Slovenského pohára v skialpinizme. Uskutoční sa v sobotu 21. februára o 17.00 hod.
  • Divadelnú hru Sexuálna perverzita v Chicagu uvedie Mestské divadlo Žilina v sobotu 21. Februára o 19.00 hod. Dej sa točí okolo sériového zvodca Bernieho a jeho nesmelého kolegu Dannyho, ktorí si nenechajú ujsť jedinú príležitosť na to, ako zbaliť nejakú babu. Bary, knižnice, pláže – nevynechajú žiadne miesto s vysokým výskytom šikovných samičiek, medzi ktoré patria aj Deborah a jej spolubývajúca Joan. Postupne sa staneme svedkami začiatku, priebehu a konca jedného vzťahu – vzťahu Dannyho a Deborah. Vzťahu, ktorý by mal šancu na prežitie, pokiaľ by ho ich dvaja dôverníci neustále nesabotovali.
  • Stanica Žilina – Záriečie pripravila na sobotu 21. februára o 20.20 hod. podujatie Februárové Fúzy 2015: No.7 Symfónia vedomostí. Budete mať šancu preveriť svoje všeobecné znalosti vo vedomostnom kvíze o fúzoch a zvíťaziť. Stačí vytvoriť skupinu a prihlásiť sa pred zahájením večera. Tradične tiež bude udelená cena medzinárodnej poroty o najušľachtilejšie Februárové Fúzy.
  • Hru Peter Pan uvedie v nedeľu 22. februára o 16.00 hod. Bábkové divadlo Žilina. Rozprávkovú postavičku Petra Pana poznajú snáď všetky deti na celom svete. Toho strapatého chlapca, ktorý žil vo fantastickej Krajine – Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Poznajú ho aj súrodenci Darlingovci – Wendy a jej mladší brat John. Peter ich pri jednej z nočných návštev odvedie na svoj ostrov snov. Neustráži ich ani psia pestúnka Nana. Peter Wendy a Johna zoznámi s bandou stratených chlapcov, kúzelnou vílou Cililink a s dcérou indiánskeho náčelníka – Tigricou Lily. Noví kamaráti prežijú na ostrove množstvo napínavých dobrodružstiev. Bezstarostné chvíle detskej zábavy im však prekazí tlupa zákerných pirátov. Velí im obávaný kapitán Hák. Ale ako to už v rozprávkach býva, dobro napokon zvíťazí nad zlom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM