Krimi

V Žiline na hlavnej vlakovej stanici vyčíňal zlodej: Úsilie o skrášlenie priestorov vyšlo nazmar!

Dlho sa tam neohriali. Takto stručne sa dá charakteristikovať čas, ktorý pobudlo päť obrazov s motívmi krajiniek a kvetinových kytíc v novej čakárni železničnej stanice Žilina. Páchateľ nepozorovane odcudzili veľmi pekné maľby, ktoré vytvárali pozitívnu náladu v čakárni.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline na hlavnej vlakovej stanici vyčíňal zlodej: Úsilie o skrášlenie priestorov vyšlo nazmar!
Zdroj: YouTube.com

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) hľadajú päť obrazov, ktoré zmizli počas predposlednej noci minulého kalendárneho roka zo stien novej čakárne na žilinskej hlavnej stanici, otvorenej iba niekoľko mesiacov.

„Úprimné úsilie o spríjemnenie prostredia tak vyšlo nazmar. Kolekciu svojich šiestich obrazov s motívmi krajiniek a kvetinových kytíc vo vázach podaroval na tento účel železničiar a amatérsky maliar Jozef Chrachala,“ skonštatovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Vytvorením novej čakárne vyšli podľa nej železničiari v ústrety slušným cestujúcim, aby mohli v pohodlí nerušene čakať na svoje vlakové spoje. „Napriek tomu, že to je frekventované miesto, páchatelia nepozorovane odcudzili veľmi pekné maľby, ktoré vytvárali pozitívnu náladu,“ pokračovala Pavlíková.

„Aj v tejto súvislosti doslova prosíme širokú cestujúcu verejnosť o neustálu všímavosť okolitého diania v železničných objektoch a vlakových súpravách. Pri spozorovaní podozrivého konania treba neodkladne kontaktovať políciu,“ dodala hovorkyňa ŽSR.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM