Michal Demjanovič Rôzne

Urobte si prehľad o dianí v Žiline: 5 najklikanejších článkov týždňa

Prelom mesiacov priniesol v našom meste a jeho okolí niekoľko zaujímavých tém. Pozrite si v kocke tie, ktoré u čitateľov zarezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si prehľad o dianí v Žiline: 5 najklikanejších článkov týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Talianska zmrzlina

Dávid má 27 rokov a žije v Žiline. Vyštudoval gastronómiu. Svoju taliansku zmrzlinu na Sládkovičovej ulici. V rozhovore vysvetlil, aký je rozdiel medzi tou slovenskou a talianskou, inak nazývanou aj Gelato. Tiež aj to, kvôli čomu má ich predajňa špecifický dizajn. Viac sa dozviete tu.

Tanečné video

Hip Hop Centrum Žirafa Žilina pri príležitosti svojho desiateho výročia natočil promo video, ktoré prednedávnom zverejnili na youtube. Video zachytáva žiakov a lektorov tanečnej školy ako predvádzajú svoje tanečné umenie. V dynamických záberoch máte možnosť vidieť hip hop tanec v uliciach Žiliny ale aj Vodného diela. Video si môžte pozrieť tu.

Stopár Miro

Miroslav (23) pochádza z východu, no už štvrtý rok študuje a býva v Žiline.Toto leto chcel Miro zažiť niečo nové a tak sa vydal na cestu naprieč Európou. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby si ako spôsob prepravy nevybral stopovanie. V rozhovore povedal aké krajiny a miesta navštívil, ako aj to čo ho stopovanie naučilo. Viac tu.

Úspešnosť dojčenia v žilinskej nemocnici

Z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline odchádza domov až 98 percent novorodencov plne dojčených. Informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová. Personál podľa nej vhodným spôsobom vzdeláva matky k dojčeniu a umelú výživu používa iba v mimoriadnych prípadoch. Aké ďalšie faktory majú na to vplyv?

Nová hokejová sezóna

Vlaňajší ročník nevyšiel hokejistom z nášho mesta podľa predstáv. Po 3 rokoch sa síce dostali do playoff, no vypadli už v prvom kole, keď neskoršiemu majstrovi HK Nitre podľahli 4:0 na zápasy. Celkovo sa naše mužstvo umiestnilo na 7. mieste. Pred touto sezónou má vedenie klubu veľké ambície. Čo im môže hrať do karát?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM