Rôzne

Tridsiatka rockových kapiel zahrá v Terchovej: Po roku sa vracia Terchovský budzogáň

Predovšetkým fanúšikovia rockovej hudby sa každoročne, na konci leta, schádzajú v Terchovej kvôli podujatiu Terchovský Budzogáň. Ten štartuje už o pár dní a organizátori sľubujú, že sa je na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Tridsiatka rockových kapiel zahrá v Terchovej: Po roku sa vracia Terchovský budzogáň
Zdroj: TASR

Amfiteáter nad Bôrami v Terchovej bude v závere tohto týždňa od 28. do 30. augusta po ročnej prestávke dejiskom 12. ročníka rockového festivalu Terchovský budzogáň. Na pódiu sa vystriedajú takmer tri desiatky popredných slovenských i zahraničných skupín.

„Fajnšmekri sa môžu tešiť na svetoznámu švédsku kapelu HammerFall, Destruction a Freedom Call z Dánska či Battle Beast a Korpiklaani z Fínska. Pod Rozsutcom sa predstavia aj české kapely Škwor, Doga, slovenské Horkýže Slíže či Konflikt,“ pozvala hovorkyňa terchovského festivalu Silvia Pekárová.

Zároveň pripomenula, že výnimočná porcia rockovej hudby v predchádzajúcich ročníkoch prilákala do hľadiska amfiteátra v Terchovej viacero hviezd slovenského hokeja. „Neprehliadnuteľný bol najmä Zdeno Chára, ale boli tu aj ďalší skvelí obrancovia Andrej Meszároš či Ivan Droppa,“ skonštatovala.

„Už sa nevieme dočkať, ktorí špičkoví slovenskí športovci sem zavítajú tentoraz. O mnohých, najmä hokejistoch, je známe, že sa v šatni pred zápasmi radi pravidelne burcujú práve tvrdou muzikou,“ dodala Pekárová.

Terchová na fotografiách: Ako vyzeralo Jánošíkovo rodisko v priebehu rokov?

Jedinečné archívne fotky z Terchovej: Ako vyzerali Jánošíkové dni pred 50 rokmi?

Slávny hit V slovenských dolinách vznikol v Terchovej: Jeho autor porozprával ako VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM