Michal Demjanovič Futbal

Tréner Šošonov Guľa predĺžil kontrakt: Môžem posunúť vpred seba i klub

Dnes sa konala tlačová konferencia v priestoroch press centra futbalového štadióna MŠK Žilina. Guľa sa s vedením dohodol na ďalšej spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Šošonov Guľa predĺžil kontrakt: Môžem posunúť vpred seba i klub
Zdroj: TASR

Trénerom šesťnásobného slovenského futbalového majstra MŠK Žilina bude aj naďalej Adrián Guľa. Svoj kontrakt v klube pod Dubňom, ktorý mal vypršať na konci júna 2018, predĺžil o ďalšie dva roky, teda do polovice roku 2020.

Spolupráca do roku 2020

„Náš klub a Adrián Guľa sa dohodli na ďalšej spolupráci do 30. júna 2020. Týmto sme dali jasný signál všetkým, že Adrián je veľmi dôležitou súčasťou našej futbalovej rodiny a chceme s ním spolupracovať naďalej. Je schopný napĺňať našu klubovú filozofiu, naše ambície a ciele. Z nášho pohľadu to bola najlepšia voľba. Rozhodli sme sa pristúpiť k tomuto kroku, pretože obe strany máme pocit, že táto misia ešte nie je na konci a nie je naplnená. Čakajú nás ďalšie výzvy a chceli by sme im ísť spoločne naproti,“ prezradil na štvrtkovej tlačovej konferencii športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Lodivod Šošonov neskrýval dojatie. „Ďakujem za dôveru. Je to odmena za spoločnú prácu nášho realizačného tímu. Som nadšený, že tu môžem sedieť a pokračovať ďalej v tomto klube,“ povedal na margo predĺženia existujúcej zmluvy Adrián Guľa.

Zdroj: TASR

Práca v Žiline ma baví

Rodák z Novák prišiel do Žiliny v júli 2013 po pôsobení v AS Trenčín. V klube pôsobí už štvrtú sezónu, no zatiaľ sa so svojím tímom zo zisku titulu v slovenskej lige netešil.„Myslím, že sme naštartovali projekt, ktorý potrebuje pečať, a tá ešte neprišla. Je to jednou z vecí, ktorú chcem dokázať. Druhá vec je, že ma baví práca s hráčmi, ktorí sú v akadémii. Baví ma pripravovať hráčov na medzinárodnú konfrontáciu a sledovať ich v reprezentačných zápasoch. Aj to sú veci, ktoré zavážili v prospech podpisu novej zmluvy,“ prezradil kouč MŠK.

Počas jesene sa viackrát spomínal možný odchod 41-ročného trénera zo Žiliny do popredných poľských či českých klubov. „Tréner nás o ponukách informoval, ale nedokončená misia zrejme prevážila nad všetkými ponukami,“ povedal Belaník a Guľa ho doplnil: „Nedívam sa teraz na to, či som niekoho odmietol alebo či bola nejaká ponuka silnejšia alebo slabšia. Som rád, že niekto tak významný uzná prácu na Slovensku, pretože to nie je tradíciou. Najväčšie vyznamenanie však pre mňa prišlo týmto unikátnym kontraktom, ktorý nemá na Slovensku obdoby. Nepopieram, že to bude koniec mojej kariéry, človek nikdy nevie. Cítim sa tu dobre ja, aj moja rodina,“ dodal Guľa.

Čítajte tiež:

Gól mesiaca september vsietil šošon Filip Hlohovský: Vyhral s veľkým náskokom

O žilinský talent má záujem Bayern Mníchov: V slávnom klube strávil 3 dni!

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM