Hokej

Tréner Kaláber po zápase pod Dubňom: O výsledku rozhodla druhá tretina...

Hoci úvod zápasu Žiliny proti HC'05 patril Banskobystričanom, prvého gólu sa dočkali domáci hráči. Barani však vyťažili maximum z presiloviek a domov si tak odniesli tri body.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Kaláber po zápase pod Dubňom: O výsledku rozhodla druhá tretina...
Zdroj: TASR

Vyrovnaná prvá tretina

Úvodné minúty herne i strelecky patrili Banskobystričanom. Žilinčania mali možnosť početnej výhody o dvoch hráčov 22 sekúnd a následne pri vylúčení Hudeca ďalšie štyri minúty. Skórovať sa im podarilo až krátko pred koncom presilovky, keď strelu Bagina od modrej tečoval Drevenák.

Hostia mohli skórovať pri vylúčeniach Beneho a Ostrčila. Keď sa už žilinský obranca vracal na ľad, Gašpar vyrovnal na 1:1. Tlak Žiliny v záverečných minútach tretiny gól nepriniesol.

Na rozdiel troch gólov

Banskobystričania mali raketový vstup do druhej tretiny, keď sa po 54 sekundách najlepšie zorientoval Handlovský. Vzápätí Žilinčania vsietili gól, ale hlavný rozhodca ho pre hru so zdvihnutou hokejkou neuznal. Žilinčania mali k dispozícii ďalšie dve presilové hry, ale boli to hostia, ktorí pri vylúčení Dolníka v 29. min mohli svoj náskok zvýšiť. Handlovského nájazd Koutský kryl.

V 32. min išiel na trestnú lavicu Chovan a hostia zásluhou Hudeca zvýšili svoje vedenie. Potrestali aj následné vylúčenie Kloudu, keď už po 13 sekundách zvýšil Heizer vedenie „baranov“ na rozdiel troch gólov. Pri vylúčení Handlovského sa z ľavej strany do dobrej príležitosti dostal Ostrčil, ale Sabol bol pozorný.

Záver bez gólového efektu

V 41. min bol vylúčený White. Príležitosť na skórovanie však mali Banskobystričania. V následných minútach zaujal len strelecký pokus Vargu v 45. min či strela Rosandiča o dve minúty neskôr. Potom sa hralo vyše štyri minúty bez prerušenia. Niekoľko streleckých príležitostí priniesol až záver zápasu, ale strely Whita a Ziga na strane Banskej Bystrice a Valáška a Tomasa na strane Žiliny boli bez gólového efektu.

Hlasy po zápase

Róbert Kaláber (tréner Žiliny): „Z doterajších zápasov s Banskou Bystricou sme neuhrali ani bod a platí to aj po dnešku. Snažili sme sa o dobrý vstup do stretnutia. Chceli sme byť aktívni, čo nám vyšlo, keď sme dali prvý gól. Hosťom sa však podarilo vyrovnať na 1:1. O výsledku rozhodla druhá tretina. V úvode sme po zlom striedaní dostali rýchly gól, potom v priebehu jednej minúty ďalšie dva. V záverečnej sme sa usilovali streliť kontaktný gól. Súper nás však do ničoho nepustil.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Do Žiliny sme išli so snahou odčiniť prehru z Martina, čo sa nám podarilo, keď sme získali tri body. Zápas pre divákov nebol príliš atraktívny. Domáci išli do vedenia, nám sa však podarilo vsietiť štyri góly, z toho tri pri presilovkách. V poslednej dvadsaťminútovke sme už hrali účelne a domácich sme do ničoho nepustili.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC‘05 Banská Bystrica 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

  • Góly: 11. Drevenák (E. Bagin, Ostrčil) – 16. R. Gašpar (Heizer, Bambúch), 21. Handlovský (Heizer, Macháček), 33. M. Hudec (Handlovský), 33. Heizer (Bambúch, Handlovský)
  • Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Marek Slovák (Žilina) 10 min za nešportové správanie
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Stano – Tvrdoň, Výleta
  • 1 664 divákov

Zostava Žiliny: Koutský – Ostrčil, Marcel Šterbák, Dlouhý, Leško, E. Bagin, Látal, Bajaník, Martin Chovan – Marek Slovák, Valášek, Kalla – T. Varga, Klouda, R. Tomas – Bene, Linet, Drevenák – Jarab, Rehák, Vaculín

Zostava Banskej Bystrice: Sabol – Lepine, Saracino, Macháček, Bambúch, Predajniansky, Gachulinec – Lunter, White, M. Hudec – Handlovský, Heizer, Kadura – Lamper, Zigo, Dolník – R. Gašpar – od 41. Rosandič a Róth

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM