Jozef Legéň Krimi

Tragický náraz Golfu do stĺpa: Na mieste nehody vyhasol spolujazdcov (†23) život

Miesto spolujazdca sa 23-ročnému mladíkovi stalo v nedeľu osudným. Po náraze VW Golfu do stĺpa elektrického vedenia zraneniam na mieste podľahol. Z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví obvinil vyšetrovateľ OR PZ v Čadci 21-ročného mladíka z Turzovky.

Ilustračný obrázok k článku Tragický náraz Golfu do stĺpa: Na mieste nehody vyhasol spolujazdcov (†23) život
Zdroj: Policajný zbor SR

„V nedeľu 8. septembra vo večerných hodinách viedol obvinený mladík vozidlo VW Golf bez evidenčných čísiel po ceste II. triedy v smere od Klokočova do Turzovky. Pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, s vozidlom prešiel na samý okraj cesty, kde sa dostal do bočného šmyku, následkom čoho narazil pravým bokom do stĺpa elektrického vedenia,“ informovala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Po náraze sa vozidlo odrazilo späť na cestu, kde sa otočilo a zostalo stáť v protismere. Pri dopravnej nehode utrpel 23-ročný spolujazdec sediaci na zadnom sedadle ťažké zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. Ďalší 29-ročný spolujazdec utrpel ťažké zranenia, s ktorými zostal hospitalizovaný v čadčianskej nemocnici. Vodičovi policajti po dopravnej nehode namerali 0,84 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,75 promile).

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Obvinenému mladíkovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Tragická havária na Kysuciach
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM