Zuzana Vajayová Rôzne

Touroperátori z Moravsko-sliezskeho kraja spoznávajú Žilinský kraj

Päť historických regiónov Žilinského kraja spoznajú v rámci mikroprojektu Vitajte v turistickom raji pätnásti zástupcovia cestovných kancelárií z Moravsko-sliezskeho kraja v Českej republike.

TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Radka Kulaviaková.

Cieľom projektu je podľa riaditeľky odboru cestovného ruchu a regionálneho rozvoja ŽSK Ivety Chabadovej prezentovať ŽSK a ponúknuť českým turistom príťažlivé lokality sprostredkovanými informáciami, reportážami, ale i článkami. „Som rada, že máme možnosť prezentovať náš kraj aj formou mikroprojektov. Pretože Žilinský kraj je lákavou destináciou cestovného ruchu nielen pre českých, ale aj mnohých ďalších zahraničných návštevníkov,“ povedala Chabadová.

Prvý deň navštívia zástupcovia cestovných kancelárií podľa Kulaviakovej hrad Strečno a absolvujú adrenalínovú jazdu na pltiach. „V kysuckej prírode navštívia ropný prameň v Korni a sudopark v Klokočove. Itinerár ďalšieho dňa zahŕňa prehliadku Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke, Orloja v Starej Bystrici, Oravského hradu, krásy Roháčskych plies a čaro Múzea oravskej dediny v Zuberci. Tretí deň spoznajú Liptov – kvaple Demänovskej jaskyne Slobody, históriu Múzea Liptovskej dediny v Pribyline, vodu Tatralandie a Bešeňovej. Štvrtý záverečný deň je nasmerovaný do krás prírody Turca a liečivej vody Slovenských liečebných kúpeľov v Turčianskych Tepliciach,“ dodala hovorkyňa ŽSK.

Doplnila, že v auguste spoznajú zástupcovia cestovných kancelárií zo Žilinského kraja turistické lákadlá partnera mikroprojektu – Moravsko-sliezskeho kraja. „A predstavia neobjavené zákutia cezhraničného suseda obyvateľom Žilinského kraja,“ uzatvorila Kulaviaková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM