Od Vás

Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji

Zapisovať si poznámky na prednáške do notebooku dokáže snáď každý vysokoškolák. Avšak priniesť si do školy písací stroj? Študent Dávid to urobil a odvtedy boduje na internete. Opýtali sme sa žilinských študentov, či by si na podobný kúsok trúfli aj oni.

Ilustračný obrázok k článku Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji
Foto: Iveta Hrabovská

Študenti vybuchli od smiechu

Na jednej z českých vysokých škôl profesor prednáša pred desiatkami študentov robotiku. Väčšina z nich si píše poznámky do notebooku. Je to prednáška ako každá iná.

V tom vchádza do posluchárne Dávid, očividne so zmyslom pre humor a písacím strojom v škatuli. Zatiaľ čo ho nakrúca kamarát s príznačným priezviskom – Veselý. Sadá si do zadného radu, vyberá písací stroj, zakladá papier a začína si zapisovať poznámky. Celou posluchárňou sa ozýva hlasné klepanie a po cinknutí stroja na konci riadku nasleduje výbuch smiechu všetkých navôkol.

Čo na to žilinskí študenti?

Video nás inšpirovalo k malému prieskumu v študentských radoch. Čo si o kúsku Dávida myslia žilinskí študenti a trúfli by si na niečo podobné aj oni?

„Asi by mi to vadilo… predsa len je to predvádzanie a ja na to nie som zvedavá,“ povedala Martina zo Žilinskej univerzity.

„Je to super úlet a normálne rozmýšľam nad tým, že si niečo také zaobstarám aj ja. Akurát neviem, či ešte niekde zoženiem písací stroj,“ poznamenal Jožko zo Žilinskej univerzity.

,,Určite by som do toho šiel, vopred by som však zvážil následky. Keďže u nás sú učitelia strašne konzvervatívni, asi by to nemuseli pochopiť dobre. A keďže je toto video už niekoľko mesiacov stará záležitosť, nebol by som vôbec originálny." zamyslel sa žilinský študent Johan.

Dávidov kúsok očami učiteľov

A čo by na takéto počíňanie povedala učiteľka z bilingválneho gymnázia v Žiline?

„Asi by som zo začiatku nechápala, o čo ide. Každopádne by som mu to potom zatrhla, keďže by klepaním do stroja vyrušoval nielen svojich spolužiakov, ale aj mňa. Ale keď sa nad tým zamyslím… povinnosťou žiakov je nosiť si písacie pomôcky, takže veľkú vec by som z toho nerobila."

Pozrite si na videu v našej galérii, ako na Dávida zareagoval jeho profesor. Stojí to naozaj za to.

Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM