Soňa Vanovčanová Krimi

Toto radšej povedzte svojim rodičom: Nová finta podvodníkov v Žilinskom okrese!

Žilinskí policajti varujú seniorov pred podvodníkmi. Na čo si treba teraz dávať pozor?

Ilustračný obrázok k článku Toto radšej povedzte svojim rodičom: Nová finta podvodníkov v Žilinskom okrese!
Zdroj: TASR

V uplynulých dňoch sa v okrese Žilina vyskytlo viacero prípadov podvodného konania, ktoré boli zamerané na seniorov. Neznámy páchateľ mal telefonicky kontaktovať starších ľudí a predstaviť sa im ako lekár. O prípadoch informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Žiline Radko Moravčík.

Hovorca uviedol, že páchateľ poškodeným oznámi, že ich príbuzný, syn alebo vnuk mal dopravnú nehodu a je na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline s ľahšími zraneniami, ale nemôže rozprávať. „Potom uvedie, že je potrebné vyplatiť odškodné pre zranených účastníkov dopravnej nehody vo výške 3.000 až 5.000 eur, aby sa vec neriešila cestou polície. Poškodeným následne nahlási číslo účtu, na ktorý je potrebné finančné prostriedky zaslať najneskôr do dvoch hodín od telefonátu. K osobnému kontaktu s poškodenými nedochádza a celá komunikácia prebieha prostredníctvom telefonátu,“ uviedol Moravčík.

Ku prípadu vydala oficiálne stanovisko aj Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline, ktorá uvádza: „Telefonujúci, ktorí sa vydávajú za službukonajúcich lekárov urgentného príjmu žilinskej nemocnice, nie sú našimi zamestnancami a nemajú poverenie kontaktovať rodinných príslušníkov. Naši zdravotníci pri nehode či inej udalosti kontaktujú najbližších príbuzných, od ktorých nikdy nevyžadujú žiadne finančné prostriedky. Odporúčame, aby rodinní príslušníci v takýchto podozrivých prípadoch okamžite kontaktovali najprv urgentný príjem na telefónnom čísle +421 41 5110 226 alebo +42141 5110 345, prípadne osobne navštívili nemocnicu a informovali sa o prijatí pacienta na oddelenie.“

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM