Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Tragédia v centre, ponuka zo Žiliny aj dištancovanie sa od FB stránky

Uplynulý týždeň bol v našom meste na udalosti bohatý. My sme vybrali 5 najklikanejších článkov týždňa. Aha, čo v našom meste najviac zarezonovalo.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Tragédia v centre, ponuka zo Žiliny aj dištancovanie sa od FB stránky
Zdroj: Dnes24.sk

Úplné zatmenie Mesiaca

Už o pár dní, 28. septembra zažijeme aj v našom meste zriedkavý astronomický úkaz – úplné zatmenie Mesiaca. Preto nás zaujímalo, z ktorých miest v Žiline si ho budeme môcť pozrieť, či ako dlho potrvá a kedy najbližšie zažijeme ďalšie zatmenie.

Čítajte tu: Divadlo na oblohe: Aj v Žiline si budeme môcť pozrieť úplné zatmenie Mesiaca

Dopravný podnik sa od stránky dištancoval

Oslovil vás aj článok o stanovisku Dopravného podniku mesta Žiliny, ktoré zverejnil na svojej oficiálnej webovej stránke. V ňom sa podnik dištancoval od facebookovej stránky zaregistrovanej pod názvom DPMŽ. Podľa Dopravného podniku facebook stránka DPMŽ nie je a ani nikdy nebola jeho oficiálnou stránkou. Zaregistroval ju vraj nadšenec MHD, ktorý na ňu pridáva príspevky.

Čítajte tu: Žilinský dopravný podnik sa objavil na známej sociálnej sieti… Je tu však jedno veľké ALE!

Tragédia v centre Žiliny

Ohlas vzbudila aj správa o tragédii v centre Žiliny, na Hurbanovej ulici. Stala sa v stredu ráno, keď došlo ku zrážke nákladného auta so 42-ročnou chodkyňou. Žiaľ, chodkyňa zrážku neprežilia a na mieste bola mŕtva.

Čítajte tu: V centre Žiliny sa stala tragédia! Zrážku s nákladným autom neprežila chodkyňa (†42)

Ako sme chodili zbierať zemiaky

Ďalší (foto)článok, ktorý vás zaujal, sa niesol v spomienkovom duchu. Zaspomínali sme si v ňom na doby, keď končiace sa leto pripomínalo žiakom a študentom nielen blížiacu sa školu. Ohlasovalo i blížiacu sa zemiakovú brigádu. Táto povinnosť platila v dobách dávnejších naprieč celým školským systémom. Zbierať náš „druhý chleb“ chodili základné, stredné, aj vysoké školy.

Čítajte tu: Unikátne fotky a spomienky z prvej ruky: Takto to kedysi vyzeralo na zemiakových brigádach pri Žiline

Ponuka viceprimátora

Veľkému záujmu sa tešil aj článok o iniciatíve prvého zástupca primátora Žiliny Patrika Gromu. Ten sa rozhodol bezplatne poskytnúť na rok takmer dvojhektárový areál pri kameňolome Dubná skala, medzi Žilinou a Vrútkami, pre potreby migračnej politiky Slovenska. S ponukou sa listom obrátil priamo na ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka.

Čítajte tu: Žilinský viceprimátor sa rozhodol bezplatne ponúknuť areál pre migrantov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM