Michal Demjanovič Kultúra

TOP 10 decembrových akcií v Žiline: PREHĽAD, z ktorého si vyberie každý

Nový mesiac klope na dvere. Mnohí Žilinčania preto iste rozmýšľajú, čo všetko sa počas decembra oplatí zažiť. Poradíme vám rovnú desiatku akcií!

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 decembrových akcií v Žiline: PREHĽAD, z ktorého si vyberie každý
25
Galéria

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.

Pán ľadu 2016 Jevgenij Pljuščenko

02. 12. 2016, o 18:00, DOXXbet aréna, Žilina

Dnes sa píše rok 2016 a čaká nás opäť krasokorčuliarky sviatok na najvyššej úrovni. Jevgenij Pljuščenko zavíta aj do DOXXBET Arény v Žiline. Je pripravený spolu s víťazkou zimných OH v Soči Adelinou Sotnikovou, majstri Európy Tatiana Volosazhar-Maxim Trankov, majster sveta Brian Joubert, majster Európy Tomáš Verner a napríklad i manželský pár Chesnovcov, ktorý už svoje vzdušné majstrovstvo u nás predviedol, sľubuje ale že predvedie niečo, čo sme od nich ešte nevideli.

Mikuláš na Námestí

5. 12. 2016, o 16:30, Mariánske námestie, Žilina

V podvečer 5. decembra 2016 zavíta do Žiliny Mikuláš, ktorý so svojim sprievodom prejde cez žilinské mestské časti, sídliská a napokon rozsvieti spolu s primátorom mesta vianočný stromček na Mariánskom námestí. O program pre deti, ale i dospelých nebude núdza, pripravený je krst CD „Deti a Jaro Gažo“ a tiež vystúpenie hudobnej skupiny Ploštín punk.

Richard Muller &band – To najlepšie tour

8. 12. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Intimita, šansón, komorné prostredie a nádherné aranžmány… takto by sa dal v skratke charakterizovať program Richarda Müllera, ktorý môžete zažiť na koncertoch v rámci tohtoročného turné. Nenechajte si ujsť Milovanie v daždi, Rozeznávám, Rieka, Naša láska letí, Koniec sveta a ďalšie v podaní akustických hudobných nástrojov ako klarinet, flauta či kontrabas, ktoré spolu s rytmickou sekciou dotvoria neopakovateľný hudobný zážitok.

Čaro Vianoc v Terchovej

11. 12. 2016, o 16:00, Mestské divadlo, Žilina

Každý rok, keď lístie opadalo zo stromov, dni sa začali krátiť a noci predlžovať, bolo to predzvesťou toho, že do dediny pomaly prichádza zima a s ňou aj všetky radosti blížiacich sa vianočných sviatkov, ktoré podstatne menili životný rytmus ľudí. Väčšina prác sa z polí a dvorov preniesla do gazdovských domovov.

Vianočné turné Mária Čírová & Robo Opatovský

11. 12. 2016, o 19:00, Holiday Inn, Žilina

Mária Čírová – speváčka, skladateľka, klavíristkaspieva a hudbe sa venuje už od detstva.V roku 2008 vyhrala autorskú súťaž Coca-Cola PopStar. Na konte má veľa hitov, medzi najznámejšie patria Búrka, Chýbaš, Kto vie a v súčastnosti valcuje slovenský rádioéter hitom Unikát. Robo Opatovský – spevák a skladateľpatrí už 20 rokov k úspešným stáliciam na slovenskej hudobnej scéne. Na svojom konte má niekoľko albumov a množstvo hitov (Natália, Prší, Prílev energie, Niečo máš, Hovorila po španielsky atď.) ktoré oslovujú takmer všetky vekové kategórie.

Romaldíno a Kamila

16. 12. 2016, Bábkové divadlo, Žilina

Tragikomický príbeh o cigánskej láske, inšpirovaný rozprávaním rómskych ľudových rozprávačov. Ľudové i umelé motívy do tragikomédie z rómskej osady posplietala dvojica tvorcov Kamil Žiška a Peter Palik. Ide o príbeh Romaldína a jeho nevlastnej sestry Kamily, medzi ktorými preskočí iskra osudovej lásky. Na ceste k jej naplneniu musia však prekonať niekoľko náročných prekážok.

Najlepšie Beatles Vianoce 2016 – The Backwards

19. 12. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Čakajú Vás najkrajšie sviatky a najväčšie hity! Hudobná skupina THE BACKWARDS prináša na Slovensko jedinečnú hudobnú show NAJLEPŠIE BEATLES VIANOCE 2016 – THE BACKWARDS. Vo viac ako dvoj-hodinovej show budete počuť najobľúbenejšie pesničky z repertoáru legendárnych The Beatles. Prevedieme Vás hneď niekoľkými obdobiami kapely od Beatlemánie až po éru Abbey Road.

Zoči Voči- Žilina / Celý týždeň dospávam tour 2016

23. 12. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Kapela Zoči Voči zavíta do mesta Žilina v rámci „CELÝ TÝŽDEŇ DOSPÁVAM TOUR 2016“. Po personálnych zmenách sa kapela Zoči Voči rozhodla vrátiť späť do klubov, kde chcú predstaviť svojim fanúšikom nový program s novým gitaristom.

Birthday Party

23. 12. 2016, o 21:00, Escape club, Žilina

Vianoce sú v podstate oslava Ježišovych narodenín a preto by sme radi tento deň uviedli a „odpočítali“ narodeninovou párty vo veľkom štýle. Pozvánka platí aj pre Teba! House otvárame o 20:45, začiatok párty je o 21:00, zatvoríme okolo 1:00. Určite si nenechaj újsť hlavnú časť programu o 24:00, kde bude odpočítavanie, torta, dobrá hudba a iné prekvapenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM