Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Tisíce obyvateľov vs. hŕstka ľudí: Kde v Žiline nás býva najviac a kde najmenej?

Žilina má mnoho tvárí. Zatiaľ čo na niektorých uliciach majú trvalý pobyt stovky ľudí, inde by ste ich nenapočítali ani desať.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce obyvateľov vs. hŕstka ľudí: Kde v Žiline nás býva najviac a kde najmenej?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Žilina má vyše 80 000 obyvateľov. Hustota osídlenia sa však v rôznych častiach mesta líši. V našom meste si podávajú ruku rady vyše desaťposchodových panelákov s uličkami, na ktorých napočítate len zopár rodinných domčekov. Zaujímalo nás aká je najmenej obývaná žilinská ulica.

Podľa informácií zo špecializovaného portálu egov.zilina.sk sú najmenej osídlenými ulicami v meste Orčiešová (Mestská časť Brodno) spoločne s ulicami J. M. Geromettu a Farskou uličkou v Starom meste, na ktorých má trvalý pobyt po jednom obyvateľovi.

Ďalšími málo obývanými ulicami sú Na Veľký Diel a Námestie Žilinskej synody, kde bývajú po dvaja obyvatelia. Trojicu uzatvárajú ulice Druhá, Trnovská medzierka, Varšavská, Juraja Papánka, Pod hájom a Kamenná, ktoré obývajú po traja Žilinčania.

Na opačnom konci rebríčka sa o prvé dve priečky delia ulice na sídlisku Solinky. Najľudnatejšou ulicou mesta je Gaštanová (2227 ľudí) a po nej nasleduje Borová (2127 obyvateľov). Na Petzvalovej ulici má svoj domov 1764 ľudí. V závese za ňou je Jaseňová ulica s 1762 obyvateľmi a Antona Bernoláka, na ktorej býva 1649 obyvateľov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM