Kultúra

Tip na knihu: Chyťte aj vy sériového vraha, lámača väzov

V Atlante sa na scéne objavuje aj sériový vrah, ktorý terorizuje celé mesto. Poľuje na nič netušiace obete, píše posmešné listy vyšetrovateľom i médiám a sľubuje ďalšie vraždy. Kto zastaví sadistického Lámača väzov, skôr ako zabije ďalšiu obeť?

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Chyťte aj vy sériového vraha, lámača väzov
Zdroj: Dnes24.sk

Novinka talentovanej A.K. Williamsovej Cudzinec, ktorého hľadáš nadchla čitateľov i médiá. „Toto je kniha, ktorej prečítanie si musíte naplánovať. Len čo sa totiž pustíte do prvých strán, nedokážete sa od nej odlepiť,“ píše Amazon.

Do hry vstupuje mimoriadne silná hlavná hrdinka, ktorá je podľa Associated Press taká unikátna, že si zaslúži miesto medzi obľúbenými detektívmi. Keye Streetová bola vychádzajúcou hviezdou v FBI, kým jej alkohol nezničil sľubnú kariéru i život. Po rozvode sa pokúša zostať triezva a hľadá si prácu tam, kde ju môže získať – sleduje neverných manželov a manželky, doručuje predvolania na súd, prenasleduje páchateľov prepustených na kauciu a z času na čas uhýba pred guľkami.

Keď začnú pribúdať obete a atlantská polícia si nevie rady, poručík z oddelenia vrážd Aaron Rauser požiada o pomoc jediného človeka, ktorý je podľa neho schopný preniknúť do mysle šialeného vraha. Bývalú profilistku FBI Keye Streetovú. Dostáva druhú šancu, chopí sa jej a necháva sa vtiahnuť do pekla najhoršej nočnej mory, akú Atlanta zažila.

Začítajte sa do špičkového trileru Cudzinec, ktorého hľadáš

Tip na knihu: Odhaľte hriechy mocných!

Boli časy, keď štátne alebo rodinné záujmy a často aj túžba po väčšej moci, prevládali nad prirodzenými ľudskými citmi. Ani ľudia z kráľovských alebo vojvodských rodín nemali vždy na ružiach ustlané; byť jedným z členov šľachtického domu nebolo vždy len príjemné a už vôbec nie iba šťastné…

Práve do tohto obdobia vás zavedie nový historický román Hriechy mocných , ktorý ponúka nielen ľudské osudy a komplikované vzťahy plné intríg, nenávisti a zla z čias talianskych komún, rozporov a bojov v severnom Taliansku, ale tiež zachytáva udalosti zo storočnej vojny, ktorá v 14. a 15. storočí priviedla Francúzsko na pokraj nešťastia.

Príbehom sa vinie vášnivý a úprimný ľúbostný vzťah osudom skúšanej Francescy di Valleta, ktorú proti jej vôli vydajú za tyranského manžela „s dobrým menom“ Henricha de Moselle. Francesca opúšťa rodné Taliansko a vydáva sa naprieč Savojskom do Lotrinska, kde ju už netrpezlivo očakáva jej budúci manžel a pán.
Krásna žena zbožňovaná mnohými vznešenými mužmi nachádza však svoje najväčšie šťastie, ale aj utrpenie v hlbokej láske k Enzovi di Challant, priateľovi z detstva.

Čo všetko je človek schopný urobiť pre lásku? Ak si aj vy občas vychutnáte romancu plnú vášne, bozkov, obetavých gavalierov a samozrejme dobré konce, toto je správny tip na leto. Začítajte sa do príbehu mladej ženy, ktorá svoj život zasvätila láske v časoch, ktoré nepriali ženám. Pretože pre mnohé z nich bol práve muž tým najväčším nepriateľom…

Hriechy mocných je príbeh plný vášne, lásky, ale aj bolesti a trápenia.

Tip na knihu: Chyťte aj vy sériového vraha, lámača väzov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM