Kultúra

Tip do kina: Nenechajte si ujsť výnimočný Purpurový vrch aj vo vašom meste

Geniálny režisér Guillermo del Toro uvádza do slovenských kín film Purpurový vrch. Jedine on vám dokáže naservírovať desivú gotickú romancu v krásnom filmovom balení.

Ilustračný obrázok k článku Tip do kina: Nenechajte si ujsť výnimočný Purpurový vrch aj vo vašom meste
Zdroj: Dnes24.sk

V hlavných úlohách sa predstavia Mia Wasikovska, Tom Hiddleston a Jessica Chastain. Odhaľte tajomstvo Purpurového vrch už 15. októbra vo vašom kine. Buďte však opatrní!

Na Purpurovom vrchu stojí dom, ktorému je lepšie sa vyhnúť. Nevítaných návštevníkov odrádza zlovestnou krvavou farbou okolitej pôdy a desivými tajomstvami, ktoré presakujú cez jeho chátrajúce steny. Čo sa však stane hosťom, ktorých majitelia pozvú?

„Až diváci rozhodnú, či sa nám práca podarila. Ak áno, budete sa počas filmu neustále báť a to nie len duchov. Pamätajte si, že najdesivejší sú živí ľudia,“ mnohoznačne komentuje svoj film režisér del Toro.

Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svoju dobu veľmi emancipovaná žena s literárnym talentom a nepeknou traumou z detstva. Sobáš so záhadným cudzincom Thomasom Sharpom (Tom Hiddleston) z nej robí spolumajiteľku panstva Purpurový vrch, ktorého znamením je majestátny, ale rozpadávajúci sa viktoriánsky dom. Edith sa v ňom rozhodne necíti ako doma. Prispieva k tomu odmeranosť jej švagrinej Lucille (Jessica Chastain) a strašidelné vízie, ktoré ju sprevádzajú od chvíle, kedy prvýkrát prekročila prah domu. Edith je na smrť vystrašená, ale zvedavosť ju núti odhaľovať tajomstvá, ktoré sa dom snaží pochovať.

foto: Barracuda Movie

Tip do kina: Purpurový vrch
1
Galéria
Tip do kina: Purpurový vrch
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM