Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Takto vyzerá vynovená tržnica pri autobusovom nástupisku: Čo všetko v nej nájdete? FOTO

Trhovisko pri Autobusovom nástupišti prešlo rozsiahlou rekonštrukciou. Drevené stánky a rôznorodé prístrešky majiteľ priestorov zjednotil a nahradil ich farebnými kontajnermi.

Ilustračný obrázok k článku Takto vyzerá vynovená tržnica pri autobusovom nástupisku: Čo všetko v nej nájdete? FOTO
6
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

V roku 2016 schválili mestskí poslanci Všeobecne záväzné nariadenie č. 11, ktorým vydali Trhový poriadok pre Trhovisko pri autobusovej stanici. Ten upravuje podmienky predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhovisku, práva a povinnosti správcu príležitostného trhu, druhy predávaných výrobkov a poskytovaných služieb, práva a povinnosti fyzických a právnických osôb, ktoré predávajú výrobky a poskytujú služby.

V období vydania Trhového poriadku tvorilo trhovisko zopár vizuálne a funkčne nejednotných drevených stánkov. Podľa informácií majiteľa trhoviska bola kapacita priestoru pred rekonštrukciou vyťažená trinástimi predávajúcimi. „Trhovisko bolo zatvorené dva mesiace. Búracie a rekonštrukčné práce sme začali robiť 1. augusta a 27. septembra bolo skolaudované. V novom šate je v prevádzke od 1. októbra,“ upresňuje jeden zo spolumajiteľov trhoviska.

Už na pohľad dostali priestory trhoviska iný, modernejší vzhľad. Kapacita predajných priestorov podľa prevádzkovateľov stúpla z pôvodných 13 miest na 30 a tiež jeho plocha sa zväčšila na úkor susedného parkoviska, ktoré tiež spoločne prevádzkujú. Prostredie je čisté a ako zdôrazňuje prenajímateľ, najmä kultúrnejšie. Pribudli tiež nové sociálne zariadenia i prístup ku hygiene pre predajcov v súlade so zákonom.

„Zmenilo sa všetko od sietí, každý stánok má vodu, elektrinu, položili sme zámkovú dlažbu. Je tu aj bezpečnostný systém, trhovisko je po zotmení automaticky osvetlené až do rána. Zmenili sa samozrejme aj prevádzkovatelia, nielen nárastom predajných miest ale aj sortimentom. Okrem pekárenských, mliečnych produktov či ovocia a zeleniny začal aj predaj zdravej výživy, vína a darčekov, bude otvorená reštaurácia. Takisto nechýba textil ani drogéria či trafika. Takmer všetky miesta sú už obsadené, zostávajú ešte dva voľné stánky,“ upresňuje prevádzkovateľ trhoviska.

„Nájomníci si ešte stále dorábajú prístrešky, aby mohli vystavovať tovar. Na trhovisku sú umiestnené aj predajné stoly, kde môžu ľudia predávať svoje prebytky – med, huby, čučoriedky…, čo dopestujú a nedokážu spotrebovať. Zatiaľ sa ešte celé trhovisko len rozbieha, tak o dva týždne bude v plnom prúde. Niektorí nájomcovia sa stále ešte len zariaďujú,“ dodal na záver spolumajiteľ, ktorý si nepraje byť menovaný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM