Anton Hrachovský Krimi

Švajčiar sa v Žiline nezmestil do kože: Arogantnou jazdou ohrozoval druhých

Vodič Škody Superb je podozrivý zo spáchania viacerých priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Mal ohrozovať ostatných účastníkov cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Švajčiar sa v Žiline nezmestil do kože: Arogantnou jazdou ohrozoval druhých
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zo spáchania viacerých priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je podozrivý 31-ročný vodič Škody Superb zo Švajčiarskej konfederácie. Ten mal v pondelok 30. apríla podvečer ohrozovať svojou jazdou v smere od Ružomberka na Žilinu a tiež priamo v krajskom meste ostatných účastníkov cestnej premávky. Informoval v utorok TASR žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Arogantný vodič ohrozoval druhých

Oznámenie o Škode Superb čiernej farby so švajčiarskym evidenčným číslom, ktorej vodič mal ohrozovať svojou arogantnou jazdou ostatných účastníkov premávky na ceste I/18 v smere od Ružomberka na Žilinu, prijalo podvečer operačné stredisko žilinskej krajskej polície. „Informáciu okamžite odovzdalo všetkým dostupným policajným hliadkam. Dopravná policajná hliadka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline spozorovala uvedené motorové vozidlo v Žiline na Košickej, pri ulici Pri celulózke na svetelnej križovatke, kde stálo na svetelný signál ‚stoj‘. Policajti ihneď pri vozidle pristavili a vodiča vyzvali, aby ich nasledoval na najbližšiu odstavnú plochu. Zistili, že vo vozidle sa nachádza len vodič,“ priblížil Moravčík.

Na svetelný signál ‚voľno‘ však vodič vozidla podľa neho začal unikať policajnej hliadke a na opakované výzvy na zastavenie nereagoval. „Prešiel cez križovatku Košická na svetelný signál ‚stoj‘ vysokou rýchlosťou a nebezpečnou jazdou po Nemocničnej ulici cez Mostnú pokračoval až na Rondel. Dopravná policajná hliadka ho neustále prenasledovala so zapnutými svetelnými a zvukovými výstražnými znameniami a požiadala o pomoc ďalšie dostupné hliadky,“ doplnil.

Stopku vystavili až blokády

Vodič Škody podľa polície svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou stále ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a z Rondla odbočil na miestnu časť Žilina-Závodie a následne na Priemyselnú ulicu. Na opakované výzvy aj ďalšej policajnej hliadky na zastavenie stále nereagoval a smeroval po Kvačalovej ulici na sídlisko Hájik, kde ho zablokovali privolané policajné hliadky.

„Po zastavení boli proti vodičovi použité donucovacie prostriedky za účelom zabránenia jeho úteku, muž tiež nerešpektoval opakované výzvy na vystúpenie z vozidla. Podrobil sa dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom a bol u neho nariadený aj odber biologického materiálu za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou,“ ozrejmil ďalej Moravčík.

Po vykonanom preverovaní polícia zistila, že ide o 31-ročného Richarda zo Švajčiarskej konfederácie. „Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Po vykonaní potrebných úkonov bol muž prepustený. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ dodal žilinský krajský policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM