Jozef Legéň Rôzne

Súťaž Zelená Žilina: Zapojte sa aj vy, môžete vyhrať zaujímavé ceny

Zlepšiť životné prostredie v Žiline a odmeniť ľudí, ktorí dochádzajú do zamestnania alebo do školy peši, na bicykli alebo mestskou hromadnou dopravou je cieľom súťaže Zelená Žilina. Žilinčania sa môžu do súťaže zapojiť od mája do septembra 2013.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž Zelená Žilina: Zapojte sa aj vy, môžete vyhrať zaujímavé ceny
Zdroj: TASR

Do súťaže sa podľa hovorcu mesta Pavola Čorbu môže zapojiť každý, kto sa zaregistruje na jej webovej stránke a bude súťažiť minimálne 1 mesiac. „Každý mesiac budú odmenení súťažiaci s najväčším počtom bodov a na konci septembra budú odmenení súťažiaci, ktorí získali najväčší počet bodov počas celej súťaže. Hlavným cieľom je odmeniť tých, ktorí si vážia životné prostredie a rozmýšľajú aj konajú ekologicky. Zámerom je motivovať aj ľudí, ktorí doteraz cestovali automobilom, aby skúsili využiť iné dopravné prostriedky,“ uviedol hovorca mesta Žilina.

Doplnil, že pre súťažiacich sú pripravené rôzne ceny. „Napríklad lístky do Mestského divadla Žilina, do kultúrneho centra Stanica Žilina – Záriečie, permanentky na extraligový hokej, permanentky na Mestskú krytú plaváreň Žilina, ročné zápisné do Krajskej knižnice v Žiline, predplatné Žilinského večerníka, predplatný lístok na viac ciest (30 dní, 90 dní) v MHD v Žiline,“ dodal Čorba.

Organizátorom 4. ročníka súťaže Zelená Žilina je občianske združenie Mulica v spolupráci so sponzormi a mestom Žilina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM