Adela Fruckova Samospráva

Super nápad a pridať sa môžete aj vy: Ľudí i firmy chcú zapojiť do aktivít zveľaďujúcich Žilinu

Už čoskoro sa uskutoční druhý ročník dobrovoľníckej akcie s názvom Vyčistime si našu ulicu. Spoločensky zodpovedné organizácie a aktívni občania zo Žiliny majú možnosť prispieť k čistote nášho mesta. Pridať sa môže každý, kto má chuť venovať pár hodín životnému prostrediu vo svojom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Super nápad a pridať sa môžete aj vy: Ľudí i firmy chcú zapojiť do aktivít zveľaďujúcich Žilinu
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia s názvom Vyčistime si našu ulicu sa bude konať počas dvoch dní, kedy v jeden deň sa zapoja organizácie a v druhý deň občania. Občianske združenie Preles organizuje v apríli festival verejných priestorov mestoINAK, ktorého súčasťou je aj spomínané podujatie. Združenie dlhodobo spolupracuje so žilinskými firmami na zveľaďovaní verejných priestranstiev Žiline.

„Teší nás, že za posledných pár rokov sme brigády firemného dobrovoľníctva zorganizovali s tými najvýznamnejšími žilinskými firmami. Bez nároku na odmenu a v pracovnom čase posielajú svojich zamestnancov, aby čistili ulice, opravovali lavičky a inak pomáhali nášmu mestu. Patrí im za to veľká vďaka a veríme, že budú inšpirovať ďalšie organizácie z nášho mesta, aby sa venovali miestnym problémom,“ opisuje Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles.

V minulom roku sa dobrovoľníckej akcie zúčastnila stovka občanov, ktorí čistili 10 žilinských ulíc. Pridali sa aj firmy Sejong Slovakia a Siemens, ktoré zasa čistili Lesopark Chrasť. ***„Tento rok sme sa opäť rozhodli osloviť aktívnych Žilinčanov, aby sa stali koordinátormi čistenia na svojej ulici. Títo dobrovoľní koordinátori potom oslovujú svojich susedov, aby sa pridali k čisteniu vlastnej ulice, ktoré sa bude konať v sobotu, 23. apríla 2016 od 9:30. Novinkou tohto roku je, že do akcie sa môžu zapojiť aj aktívne firmy, inštitúcie a organizácie zo Žiliny. Tie budú ulice Žiliny čistiť o deň skôr, v piatok 22. apríla, na Deň Zeme. Je to symbolický dátum,“ dodal Vladimír Randa.

Každý zapojený koordinátor čistenia občanmi dostane balíček s inštrukciami, ochranné rukavice a vrecia na odpad pre dobrovoľníkov. Ďalšie informácie a prihlasovanie občanov a organizácií je možné na stránkach www.ekopark.skwww.mestoinak.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM