Jozef Legéň Futbal

Futbalový šláger štvrťfinále pod Dubňom: Šošoni si na belasých veria!

Utorňajšie štvrťfinálové kolo Slovnaft Cup 2013/2014 proti sebe postaví dva najúspešnejšie kluby v počte získaných majstrovských titulov v novodobej ére samostatnej SR. Pod Dubňom o postup zabojuje MŠK Žilina proti Slovanu Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový šláger štvrťfinále pod Dubňom: Šošoni si na belasých veria!

V utorok a v stredu 22., resp. 23. októbra sa budú hrať úvodné štvrťfinálové zápasy 45. ročníka Slovenského pohára vo futbale – Slovnaft Cupu 2013/2014. Obhajca trofeje Slovan Bratislava sa predstaví pod Dubňom proti MŠK Žilina. Odvety sú na programe 5, resp. 6. novembra.

Generálka nevyšla

Majstrovský Slovan dostal naposledy poriadnu facku doma v lige s Trenčínom (0:3), teraz sa chce rehabilitovať. „Vyhrali sme veľa zápasov za sebou a teraz to prišlo ako poriadna facka. Musíme sa zobudiť a koncentrovať sa na každý zápas. Prebrali sme sa po zápase v Žiline, teraz nás čaká to isté. Verím, že sa nám to podarí,“ povedal pre klubový web stredopoliar „belasých“ Marko Milinkovič.

Žlto-zelení v generálke na súboj proti belasým prehrali na pôde Zlatých Moraviec 2:0. Motiváciu majú obidva tímy jasnú, chcú sa hlavne výsledkovo rehabilitovať. "Cesta v pohári je pre nás dôležitá a chceme postúpiť, aj keď máme proti sebe kvalitného súpera. Slovan sme už v tejto sezóne zvládli a myslím si, že aj v tejto konfrontácii môžeme byť úspešní. Musíme však podať tímovejší a oveľa lepší výkon ako v poslednom ligovom stretnutí, to si musia hráči uvedomiť. Je to pre nás veľká výzva, aby sme Slovan vyradili, " povedal povedal pred štvrťfinále Slovnaft Cupu pre klubový web Žiliny tréner A. Guľa.

Zodpovedne a odvážne

Žilinčania by prijali augustový výsledok zápasu, kedy Jaroslav Mihalík dvoma presnými centrami na hlavu, po ktorých Pich rozhodol, patril k najlepším na ihrisku: „Musíme dodržiavať taktické pokyny od trénera, hrať zodpovedne a zároveň odvážne,“ píše sa na oficiálnom webe klubu.

Štvrťfinále sa hrá dvojkolovo, o postupujúcom tíme rozhoduje: 1. vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí, 2. lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, 3. vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, 4. kopy na bránu zo značky pokutového kopu v zmysle pravidiel futbalu – nepredlžuje sa.

1. zápas štvrťfinále Slovnaft Cupu 2013/2014: o 17.30 MŠK Žilina – Slovan Bratislava (Ježík, E. Weiss, Žákech)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM