Tlačové správy

Študenti prehovorili: Učitelia potrebujú mať digitálne zručnosti!

Až 95% študentov vysokých škôl zapojených do projektu Škola na dotyk Univerzita si myslí, že učitelia by mali byť digitálne zruční pre potreby svojej praxe. Vyplýva to z prieskumu neziskovej organizácie EDULAB a jej projektu, ktorý sa zameriava na výučbu tabletových pedagogických zručností.

Ilustračný obrázok k článku Študenti prehovorili: Učitelia potrebujú mať digitálne zručnosti!
Zdroj: Dnes24.sk

„Aj výsledok tohto prieskumu svedčí o tom, že súčasní študenti vysokých škôl vnímajú potrebu dostatočnej digitálnej zručnosti učiteľov už ako nevyhnutnosť,“ povedal na margo výsledkov prieskumu Ján Machaj, riaditeľ EDULAB-u. S názorom, že digitálne technológie zohrávajú rovnakú rolu v domácnosti, práci ako aj v škole súhlasilo dokonca až 98% opýtaných študentov. Uvedená názorová zhoda potvrdzuje trend ostatných rokov, keď si technológie nachádzajú čoraz širšie uplatnenie v rôznych sférach života, najmä v prípade mladšej a strednej generácie.

Projekt Škola na dotyk Univerzita realizuje EDULAB v spolupráci s univerzitami Komenského v Bratislave, Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Konštantína Filozofa v Nitre a s podporou spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Jeho cieľom je príprava budúcich učiteľov na aktívne využívanie dotykových technológií vo výučbe tak, aby tieto zručnosti nadobudli už počas štúdia na vysokej škole. „V súčasnosti sa stáva, že žiaci a študenti sú v ovládaní technológií omnoho ďalej ako samotní učitelia. Cieľom nášho projektu je preto pripraviť učiteľov na digitálnu výučbu ešte počas štúdia,“ objasňuje Ján Machaj.

V rámci projektu získala každá z troch spolupracujúcich univerzít bezplatne nevyhnutný hardvér a softvér pre prípravu budúcich učiteľov, medzi iným 20 tabletov, 65-palcový dotykový displej, dobíjačku tabletov, licencie Samsung School a bezdrôtový router.

Slávnostné otvorenie prvej tabletovej učebne na akademickej pôde na Slovensku sa pripravuje 30. apríla 2015 v Nitre. Bližšie informácie o projektu sú dostupné na www.skolanadotyk.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM