Igor Petrík Správy

Strašidlu na Solinkách je koniec: Na mieste vyrastie nové nákupné centrum

Nie len Solinkárov prekvapili práce na známom "strašidelnom hrade," ktoré tam už pár dní prebiehajú. Desaťročia rozostavaná stavba uprostred sídliska Solinky už dostrašila. Po obnove dostane nové využitie. Na mieste vyrastie obchodné centrum.

Ilustračný obrázok k článku Strašidlu na Solinkách je koniec: Na mieste vyrastie nové nákupné centrum
Zdroj: Dnes24.sk

Zo strašidelného hradu na Solinkách bude obchodného centrum. „Potvrdzujem, že prípravné práce na Solinkách sme začali. Objekt plánujeme dostavať v zmysle vydaného stavebného povolenia ako nákupné stredisko,“ povedala Lucia Sedláková, konateľka spoločnosti WhiteWine, ktorá je majiteľkou objektu a patrí do skupiny spoločnosti Drevona.

Bude to Billa

Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina doplnil, že spoločnosť WhiteWine zdedila právoplatné stavebné povolenie ešte z konca 80. rokov minulého storočia. „V septembri 2014 informoval majiteľ stavby – spoločnosti skupiny Drevona, že intenzívne rokuje s najvážnejším záujemcom – spoločnosťou BILLA o prenájom obchodných priestorov, ktoré vzniknú po dostavbe stavby uprostred sídliska Solinky. Spoločnosti skupiny Drevona už začali aj s inžinierskou prípravou na dostavbu,“ povedal hovorca.

„Pre dostupnosť nového obchodného centra bude nevyhnutné zabezpečiť dostatočný počet parkovacích miest, čo je dôležité aj pre definitívne rozhodnutie spoločnosti BILLA otvoriť predajňu na sídlisku. Preto spoločnosti skupiny Drevona požiadali Mesto o odpredaj časti pozemku patriaceho Mestu vo výmere 450 metrov štvorcových,“ doplnil Čorba s tým, že na prízemí vznikne po dostavbe predajňa BILLA. Na prvom poschodí výstavná predajňa Drevona, druhé poschodie bude využité na ďalšie komerčné účely a časť strechy by mohla byť využitá ako terasa kaviarne.

Čo povedal primátor

Primátor Žiliny Igor Choma v septembri minulého roku povedal, že mesto je naklonené myšlienke dostavby obchodného domu a jeho využitia pre obchodnú sieť Billa. "A teda sme prístupní na odpredaj časti mestského pozemku. Podmienky budú dohodnuté v zmluve o budúcej kúpnej zmluve, jednou z nich bude aj zachovanie účelu stavby a dokončenie stavby v určitom čase. V opačnom prípade bude mať Mesto právo odstúpiť od predaja pozemkov, ktorý v každom prípade bude podliehať schváleniu Mestským zastupiteľstvom v Žiline,“ priblížil primátor.

"V rámci rokovaní sme taktiež dohodli, aby boli tieto nové parkovacie miesta pri obchodnom centre bezplatne dostupné verejnosti mimo otváracích hodín obchodných prevádzok,“ dodal Choma.

Foto: Žilina Gallery

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM