Igor Petrík Správy

Štipendiá aj spoločné projekty: Žilinská univerzita bude spolupracovať s Číňanmi

Žilinská univerzita podpísala memorandum o spolupráci s čínskou spoločnosťou. Priniesť má spoluprácu v oblasti špičkového aplikovaného výskumu, cieľom je tiež vytvorenie technologického centra.

Ilustračný obrázok k článku Štipendiá aj spoločné projekty: Žilinská univerzita bude spolupracovať s Číňanmi
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinská univerzita podpísala po rokovaniach v Pekingu s čínskou spoločnosťou Huawei memorandum o spolupráci. Tá prinesie nielen moderné technológie pri výučbe, štipendiá a pobyty pre najlepších študentov ale aj spoluprácu v oblasti špičkového aplikovaného výskumu.

Vedecký park je pripravený

„Ďalším cieľom kooperácie so spoločnosťou Huawei je príprava spoločných projektov výskumu a vytvorenie technologického centra. Univerzitný vedecký park je pripravený začať realizovať spoločné projekty aplikovaného výskumu so spoločnosťou Huawei nielen v oblasti sietí novej generácie, ale aj v iných oblastiach,“ povedal Michal Zábovský, riaditeľ Univerzitného vedeckého parku Žilinskej univerzity. Vyzdvihol tiež spoluprácu so Slovensko-Čínskou obchodnou komorou, ktorá sa ukázala ako zásadná pre úspech rokovaní so spoločnosťou Huawei.

Prvý krok

Tatiana Čorejová, rektorka Žilinskej univerzity v Žiline doplnila, že memorandum je prvým krokom k úspešnej spolupráci medzi Žilinskou univerzitou a spoločnosťou Huawei. Memorandum o spolupráci bolo podpísané počas návštevy predsedu NR SR Petra Pellegriniho v Pekingu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM