Iveta Hrabovská Futbal

Štart 1. kola Corgoň ligy: Šošoni s rukami nad hlavou

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v piatok v úvodnom zápase 1. kola Corgoň Ligy nad Spartakom Myjava 4:1. Prvý gól padol od Portugalčana Guimu, ďalšie tri od Pichu, Káčera a Barčík. Za hostí skorigoval výsledok dve minúty pred koncom Roman Častulín.

Prvá polhodina bez gólu[/color][/size]

Prvý strelecký pokus videli diváci pod Dubňom už v druhej minúte, útočník hostí Sabo však v sľubnej pozícii minul. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali domáci v 13. minúte, keď po Leitnerovom rohovom kope skončila hlavička Piačeka tesne nad bránou Solničku.

Portugalčan zahviezdil[/co­lor][/size]

Skóre stretnutia otvoril po polhodine hry Portugalčan Guima, ktorý dorazil do siete loptu po skrumáži pred bránou, vyplývajúcou z Barčíkovej štandardky – 1:0. Hostia mohli korunovať svoj sympatický výkon vyrovnávajúcim gólom do šatne, no Dúbravka zmaril v 43. minúte tutovku Sládeka a po ňom aj dorážku Majerníka.

Pich a Kačer nadelili[/color][/si­ze]

Krátko po zmene strán mali domáci na dosah druhý gól, keď Barčíkov strieľaný center usmernil v šestnástke tesne vedľa Akakpo. Čo sa nepodarilo jemu, zvládol v 59. minúte Pich, ktorý sa uvoľnil na hranici veľkého vápna a s prehľadom obstrelil bezmocného Solničku – 2:0. „Kopaničiari“ sa nestihli spamätať z druhého úderu a vzápätí prišiel tretí, keď sa im v 63. minúte nepodarilo upratať loptu do bezpečia a Káčer hlavou pohodlne skóroval – 3:0.

Červenou von z hry[/color][/si­ze]

V 72. minúte došlo k spornej situácii v šestnástke domácich, keď Sabo spadol v súboji s Dúbravkom, čo však neviedlo k pokutovému kopu, ale k druhej žltej a následne červenej karte hráča hostí.

[blockquote]Os­labená Myjava inkasovala po štvrtý raz v 79. minúte, keď Barčík pri svojom priamom kope ideálne zakrútil loptu ponad súperov múr – 4:0. [/blockquote]

Dve minúty pred koncom[/color][/si­ze]

Hostia, mohutne povzbudzovaní početnou skupinou svojich priaznivcov, sa napokon dočkali aspoň čestného úspechu, keď ich historicky prvý gól v najvyššej súťaži zaznamenal dve minúty pred koncom Častulín a spečatil tak skóre na konečných 4:1.

„V prvom polčase sme mali problém dostať sa do hry, Myjava hrala veľmi organizovane a nenechávala nám veľa priestoru. V druhom dejstve sme sa zlepšili, hráči si dobre menili miesta a herný progres sme korunovali ďalšími troma gólmi. Som spokojný a myslím si, že sme v tomto zápase zvíťazili zaslúžene,“ povedal Frans Adelaar, tréner Žiliny.

Ako poznamenal tréner Myjavy, pre jeho tím to bol historický zápas a myslí si, že aj napriek vysokej prehre zanechali dobrý dojem. „V prvom polčase sme sa až na tú jednu štandardku držali, hriechom bolo nevyužitie našich šancí, lebo tri boli gólové. Po zmene strán nás pribrzdil druhý gól, dostali sme sa do útlmu, strachu a priveľkého rešpektu, čo viedlo k tretiemu gólu. Potom sme mali kopať penaltu, namiesto toho sme prišli o vylúčeného hráča. Gól by som označil za takú malú odmenu za naše snaženie. Celkovo však bola Žilina lepšia, gratulujem jej k víťazstvu a držím palce v utorňajšom zápase,“ konštatoval Ladislav Hudec, tréner Myjavy.

Žilina24/tasr Foto:tasr

Liga majstrov: Šošoni bez nervov a s najvyšším cieľom…[link=http://www­.zilina24.sk/new­s.php?cat.70.cat­.71.cat.72.cat­.73]TU[/link] Nová posila Žiliny: Šošonom pomôže Portugalčan Guima! [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138223_No­va-posila-Ziliny:-Sosonom-pomoze-Portugalcan-Guima!]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM