Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: V Strečne sa všetci poznajú

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala obec Strečno. Dedinka ležiaca pod skalnatým hradným bralom obmývaná vodami Váhu, po ktorých sa v minulosti plavili strečnianski pltníci.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dedinky v okrese: V Strečne sa všetci poznajú
Zdroj: TASR

O titule najsympatickejšej obce v okrese Žilina rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých dňoch hlasovania začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry.

Tesný výsledok

Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Strečno a Višňové. S tesným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazilo malebné Strečno s podporou 871 hlasujúcich. Druhé nasledovali Višňové, prvú päticu doplnili Kamenná Poruba, Čičmany a Terchová.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Žiliny

Už druhé volebné obdobie stojí na čele Strečna starosta Dušan Štadani. Ako hovorí starosta, keď kandidoval prvýkrát, mal určité vízie z pohľadu občana, mal plány a ideály. ,,Strečno je známa dedina aj vďaka hradu, pod ktorým leží a obyvateľom, ktorí sú súdržní a patriotickí. Veľa z nich zahlasovalo za našu obec a zrejme aj podpora návštevníkov bola veľká, keďže v súťaži bolo až 50 dedín," reagoval Štadani.

Pokoj a ruch sú vyvážené

,,Aj v tejto ankete sa prejavila súdržnosť Strečanov, čo ma nesmierne teší. V priebehu roka v obci organizujeme viacero podujatí, kde sa obyvatelia stretávajú a všetci sa vzájomne poznajú. Zároveň sme však otvorení i turistom. Z podujatí spomeniem tradičné „Ľekvárové hody“ alebo fašiangové obchôdzky či pôsobenie obľúbeného ochotníckeho divadla – to všetko ľudí spája," konštatuje starosta Strečna.

Ako hovorí starosta, jeho rodná obec mu dáva nielen príležitosť pre sebarealizáciu, ale aj príjemné prostredie na trávenie voľného času a oddych.,,Strečno je tiež nazývané perlou na Váhu, kde je možné oddýchnuť si aktívne. Či už v okolí krásnej prírody alebo hradu, odvážnejší môžu vyskúšať splavovanie rieky na plti či vychádzku na novootvorenú rozhľadňu," doplnil Dušan Štadáni.

O Strečne, ale aj ostatných obciach z prvej päťky najúspešnejších v hlasovaní, vám v najbližšom období prinesieme sériu zaujímavých tém.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM