Samospráva

Staronový predseda Blanár o smerovaní kraja: Je množstvo výziev, ktoré nás čakajú...

Predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár, ktorého v sobotňajších voľbách voliči potvrdili tretíkrát vo funkcii, neočakáva žiadne zásadné zmeny. Samosprávny kraj môže podľa neho na základe volebného výsledku pokračovať v doterajšej práci a rozvíjať pripravené projekty.

Ilustračný obrázok k článku Staronový predseda Blanár o smerovaní kraja: Je množstvo výziev, ktoré nás čakajú...
Zdroj: TASR

„V ďalšom programovacom období chceme intenzívne pokračovať v čerpaní európskych fondov, ktoré nám významne pomohli zhodnotiť majetok ŽSK. Aby sme naše budovy, či už v sociálnej oblasti, v školstve, ale aj naše cesty zveľadili. Myslím si, že všetky veci, ktoré boli naštartované, boli výsledkom volieb potvrdené,“ skonštatoval Blanár.

Nemocnice, daň z motorových vozidiel, školy

Doplnil, že ŽSK chce pokračovať napríklad v snahe dostať nemocnice do pozitívnych čísel. „To sa nám už podarilo počas dvoch rokov. Ale samozrejme, je pred nami ešte veľa práce. Pretože si musíme vyjasniť financovanie do budúcnosti. Musíme sa veľmi vážne pobaviť o dani z motorových vozidiel, ktorá je dnes diskriminačná a nie je vyvážená. Tam musíme urobiť zmeny. Musíme sa rovnako baviť o zmene financovania v strednom školstve, ktoré takisto dnes nie je úplne v poriadku a je ho potrebné zmeniť. Takže je tu množstvo výziev, ktoré nás čakajú,“ povedal staronový predseda ŽSK.

Teší sa na spoluprácu

V zastupiteľstve ŽSK obhájila podľa neho strana Smer-SD svoje pozície. „Rešpektujem každého poslanca, ktorý dostane dôveru vo voľbách. Zatiaľ to vyzerá tak, že sme dokázali získať pozície, ktoré sme mali. Teraz hovorím aj ako krajský predseda strany Smer-SD. A úprimne poviem, teším sa na spoluprácu s každým poslancom, ktorý získal dôveru. Pretože pre mňa je to zaväzujúce,“ dodal Blanár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM