Hokej

Staňa kapituloval po vyše 141 minútach! Na vicemajtra z Košíc to však nestačilo

Po extraligovej prestávke nastúpili oceliari na domáci zápas proti Žilinčanom. Herný výpadok bolo cítiť na oboch stranách do prvého gólu Košíc, na ktorý dokázali hostia odpovedať dvoma streleckými zásahmi . Záver však patril opäť domácim a tak tri body ostali v Steel aréne.

Ilustračný obrázok k článku Staňa kapituloval po vyše 141 minútach! Na vicemajtra z Košíc to však nestačilo
Zdroj: TASR

V 7. min sa do dobrej streleckej pozície dostal Češík, ale jeho pokus Peksa vyrazil. V 13. min musel zasahovať Staňa po zakončení Drevenáka. O pár sekúnd neskôr na opačnej strane zostal prekvapený žilinský brankár po Bartánusovom zakončení švihom – 1:0. Krátko nato sa situácia mohla zopakovať, hosťujúcemu brankárovi po strele Hrnku puk prekĺzol, chýbali centimetre. Domáci Staňa musel byť v pohotovosti po Kloudovom zakončení v 14. min.

Ukončená Staňova nepriestrelnosť

V 22. min hrali hostia presilovku, Martin Chovan si nakorčuľoval pred bránku a po 141 minútach a 48 sekundách ukončil Staňovu extraligovú nepriestrelnosť. Hostí tento vyrovnávajúci gól povzbudil a v 26. min sa tešili z ďalšieho. Šedovu chybu pri rozohrávke potrestal Roman Tomas.

Nádherným zákrokom sa potom blysol Peksa, ktorý na dva razy zlikvidoval šancu osamoteného Jenčíka. V 29. min sa začínalo odznova potom, ako Bartoš v presilovke namieril k pravej žrdi – 2:2. V oslabení potom pohrozil hosťujúci Lipovský. V 36. min Hrnka naservíroval Štrbákovi, ten však zblízka mieril nad bránku. Vzapätí sa do nájazdu dostal Slovák, ale jeho pokus Staňa zneškodnil.

Dva góly domácich rozhodli

Žilina mohla ísť do vedenia v polovici tretej tretiny. Roman Tomas však trestné strieľanie nepremenil. Oceliari sa dočkali v 52. min, keď po prečíslení dvoch na jedného zakončoval Jenčík – 3:2. V 55. min hrali domáci presilovku a Bartoš nedal Peksovi šancu. Tréner vlkov si po tomto góle vzal oddychový čas. Hostia ešte zásluhou Lipovského stihli streliť kontaktný gól, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko (tréner Košíc): „Bol to zápas po prestávke, začali sme v pohybe, ale vylúčenia nás trochu rozhádzali. Za stavu 2:2 sme mali dostatok gólových príležitostí. Súper mal možnosť skórovať z trestného strieľania. Rasťo Staňa nás podržal. Žiline sme potom odskočili na dva góly, škoda tretieho gólu, mali sme to kontrolovať až do konca.“

Martin Groma (tréner Žiliny): „Po dlhšej prestávke sme mali viac času na prípravu na tento zápas. Určite sme nešli do Košíc z cieľom vyhrať, ale chceli sme bodovať a podľa toho bola pripravená aj taktika. Hráči plnili pokyny zodpovedne. Párkrát nám to ušlo, keď nás súper dokázal prečísliť. Záver stretnutia nás veľmi mrzí. Za stavu 2:2 sme mali šance na skórovanie. Po nezodpovednosti v strednom pásme sa domáci dostali do brejku a využili to. Našim hráčom by som chcel poďakovať, ale ten výlet do Košíc ma mrzí, keďže sme nezískali body.“

HC Košice – MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Góly: 13. M. Bartánus, 29. P. Bartoš (Deyl, Štrbák), 52. Jenčík (M. Bartánus), 55. P. Bartoš (Jenčík, M. Bartánus) – 22. Martin Chovan (Marek Slovák, Ďurák), 26. R. Tomas (A. Lipovský), 58. A. Lipovský (Klouda, E. Bagin) Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc – Bednár, Bogdaň, 3365 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM