Michal Demjanovič Správy

Spravodajský súhrn týždňa: Najčítanejšie články zo Žiliny a okolia

Toto by vám nemalo ujsť. Ak ste si posledný týždeň nestíhali prejsť všetko od nás, v prehľade prinášame články, ktoré u čitateľov najviac zarezonovali.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský súhrn týždňa: Najčítanejšie články zo Žiliny a okolia
25
Galéria

Vianočné trhy v Žiline

Vianočné trhy v Žiline už návštevníkov lákajú vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehajú slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé. Pozrite si 3 stánky, ktoré nás najviac zaujali.

Rap o Jurajovi Turzovi

Priblížiť život najznámejšieho uhorského palatína Juraja Turza je cieľom najnovšieho videa, ktoré vytvoril Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) pri príležitosti 400. výročia Turzovho úmrtia. Informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková. Viac tu.

Žilina dýcha Vianocami

Aj Žilina sa pomaly odieva do vianočného šatu. Presvedčí sa o tom každý, kto navštívi centrum mesta pod Dubňom. Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka je naplánované na 5.decembra 2016. Stane sa tak počas pestrého mikulášskeho programu. Fotky si môžte pozrieť na tomto odkaze.

Keď sa minulosť stretne s prítomnosťou

Ak ste rodeným Žilinčanom, mesto pod Dubňom je vám isto dobre známe. Nie každý si však ešte pamätá, ako vyzeralo v časoch pred desiatkami rokov. Práve vďaka jedinečným čiernobielym záberom z tohto obdobia, spojených s aktuálnejšími, sa môžeme na pár chvíľ vrátiť v čase. Prinášame vám druhý diel seriálu s unikátnymi zábermi, ktoré zachytávajú mesto v minulosti a dnes.

Mikuláš v Žiline

V podvečer 5. decembra 2016 zavíta do Žiliny Mikuláš, ktorý so svojim sprievodom prejde cez žilinské mestské časti, sídliská a napokon rozsvieti spolu s primátorom mesta vianočný stromček na Mariánskom námestí. O program pre deti, ale i dospelých nebude núdza, pripravený je krst CD „Deti a Jaro Gažo“ a tiež vystúpenie hudobnej skupiny Ploštín punk. Viac tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM