Michal Demjanovič Rôzne

Spravodajský súhrn: 5 najzaujímavejších článkov týždňa zo Žiliny

Urobte si rýchly prehľad o spravodajskom dianí ostatných dní. Tu je 5 najzaujímavejších článkov, ktoré sme uverejnili minulý týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský súhrn: 5 najzaujímavejších článkov týždňa zo Žiliny
Zdroj: Dnes24.sk

Majsterka sveta Anet

Kariérny vrchol v tomto športe prichádza okolo 20 roku života. Aj napriek tomu sa mladá mažoretka Anet Šumpíková rozhodla tomuto športu venovať všetko. To ako často trénuje, čo ma na tomto športe najradšej aj o jej najväčších úspechoch či sklamaniach si môžte prečítať v rozhovore.

Úspešný absolvent ŽU Timo

Timotej Máhrik študoval na Žilinskej univerzite na fakulte riadenia a informatiky. Po úspešnom absolvovaní školy krátko pracoval v Žiline. V súčasnosti je zamestnaný vo Viedni. V rozhovore porovnal, v čom je rozdiel pracovať na Slovensku oproti Rakúsku. Vyjadril sa aj k svojím profesorom na Žilinskej univerzite. Kto bol jeho obľúbeným a kto jedným z tých prísnejších? Viac sa dozviete v rozhovore.

Nový klip

Žilinská kapela Kortina v dnešnej zostave vznikla už v roku 1999. Počas tých rokov vydali 6 CD nosičov. Pieseň „Žilina, mesto akurát“ vznikla ešte v roku 2011 a nachádzala sa na piatom albume. Postupom času sa chlapci rozhodli robiť kvalitné klipy, ktoré sú dejové. Pozrite si, ako sa im podaril klip k piesni o Žiline.

Tip na výlet

Výlet s priateľmi či rodinou môže byť nezabudnuteľný. Chodenie do prírody začína byť čoraz viac in. Ponúka totiž dokonalý oddych od neustáleho stresu a mestského ruchu. Jednou z možností je zájsť na spomenutý kopec Straník (769 metrov nad morom). Vidieť z neho jedinečné panoramatické výhľady na Žilinu, Malú Fatru, Terchovskú dolinu a široké okolie. Viac tu.

Ohlasy médií na Saganové víťazstvo

Peter Sagan obhájil v katarskej Dauhe titul svetového šampióna v cestnej cyklistike. Slovenský reprezentant, ktorý vlani suverénnym spôsobom triumfoval na MS v americkom Richmonde, nedal súperom šancu v záverečnom špurte nedeľňajších pretekov s hromadným štartom. Na druhom mieste finišoval Brit Mark Cavendish, bronz si vyjazdil Belgičan Tom Boonen. Pozrite si, ako reagovali média.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM