Adela Fruckova Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Žilinčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza marec. Už teraz je vhodný čas porozmýšľať, čo budete počas neho robiť. Predstavujeme vám 10 lákadiel, ktoré odporúčame zažiť na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Žilinčanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Foto: Adela Fruckova

JARNÁ PRÁZDNINY 2016 SO STANICOU

01.03.16 – 02.03.16, Stanica Záriečie

Heslom tohtoročných jarných prázdnin so Stanicou bude oddych v zimnej prírode. Zabezpečíme 3 jednodňové výlety 3 rôznymi smermi – do blízkeho i vzdialenejšieho okolia.

DIVADLO KOLOMAŽ: BLÁZON MONODRÁMA

3. 3. 2016, 19.00, Stanica Záriečie

Slovenská nezávislá divadlená a tanečná scéna je malá. S ambíciou predstaviť žilinskému publiku jej jednotlivé mená a zoskupenia, Stanica ich zaraďuje postupne tvorbu do programu. Začíname s trenčianskym Divadlom Kolomaž, ktoré na žilinskú scénu prichádza po prvýkrát.

DJ VEC

5.3. v Klube Kolečko

Tí ktorí majú radi Veca, by mali určite navštíviť Klub Kolečko na začiatku marca. Ten sa predstaví so svojim dj setom Žilinskému Kolečku už v sobotu 5.3.2016, spoločne so Šanielom a Sue, ktorí predvedú svoju live show. Ako support sa predstaví aj live band Darkness Positive.

ČAS VEĽKONOČNÝ

9.3.2016 o 16.00, Makovického dom v Žiline

Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva všetkých ľudovoumeleckých tvorcov žilinského regiónu, aby sa zapojili do pripravovanej výstavy Čas veľkonočný. Práce s veľkonočnou tematikou je možné priniesť najneskôr do 2.3.2016 do Krajského kultúrneho strediska v Žiline, Horný val 20 (Makovického dom).

DISKUSNÝ KLUB .TÝŽDŇA – ŠTEFAN HRÍB A MARIO HOMOLKA

9. 3. 2016 o 18.00, Stanica Záriečie

Šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb a režisér relácie Pod lampou Mario Homolka prídu do Žiliny porozprávať o tom, prečo reláciu Pod lampou robili tak, ako ju robili, ale aj ako ju chcú robiť ďalej. Odpovedia tiež na všetko, čo vás bude zaujímať.

VEĽKONOČNÝ MALÝ TRH

12. 3. 2016, 10.00 – 17.00, Stanica Záriečie

Už tradične prídu trhovníci – pestovatelia, chovatelia, výrobcovia aj domácich kutilovia na trh na Stanici Záriečie s veľkonočnou tematikou ponúknuť svoje výpestky a výsledky svojich chovateľských počinov a samozrejme hojne zastúpení budú aj umelecky ladení trhovníci.

VYNÁŠANIE MORENY

13. marca 2016 od 14.00 hod., Areál Budatínskeho hradu

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s Centrom voľného času Žilina v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina sa rozhodlo aj tento rok oživiť tradíciu vynášania Moreny. Ide o jeden zo zachovaných zastaraných zvykov, ktorý sa koná na prelome zimy a jari. Podujatie sa uskutoční v areáli Budatínskeho hradu.

IMPROLIGA

15. marca 2016 o 19:00, Klubový priestor Farského centra N3, Katedrálne námestie 25, Žilina

Divadelné, literárne a hudobné improvizácie v prevedení tých, čo sa prihlásia. Budete jedným zo súťažacich?

KARPATSKÉ CHRBÁTY V ŽILINE

19.3. 2016 o 22:00, Klub Kolečko

Ak ste milovníkmi alternatívneho rocku a zároveň podporujete tunajšiu hudbu, koncert formácie Karpátske chrbáty by ste si nemali nechať ujsť. Rocková alternatívna hudobná skupina pochádzajúca z Vrbového. Typická je svojim na prvý pohľad humorným a recestickým vystupovaním. Poslucháč, ktorý však ide do hĺbky, zistí že Chrbáty sú aj o inom.

KRÍŽOVÁ CESTA

20. 3. 2016 o 15.00 hod., Budatínsky park

Veľkonočné tradície priblíži Považské múzeum v Žiline duchovným spôsobom. V spolupráci so Žilinskou diecézou pripravilo pobožnosť krížovej cesty. Uskutoční sa počas Kvetnej nedele v Budatínskom parku. Pobožnosť bude konkretizovaná v jednotlivých 12 zastaveniach v Budatínskom parku, stvárnených prírodnými motívmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM