Igor Petrík Rôzne

Špeciálne jednotky USA v Žiline neuvidíme: Nastala zmena plánov!

Na Slovensko prídu v prvom polroku 2015 stovky zahraničných vojakov, ich prítomnosť odklepla vláda. Pôvodne malo od tohto týždňa až do polovice marca v Žiline, v Centre výcviku Lešť a aj v Kamenici nad Cirochou cvičiť do 110 vojakov zo špeciálnych amerických jednotiek. Plány sa však zmenili...

Ilustračný obrázok k článku Špeciálne jednotky USA v Žiline neuvidíme: Nastala zmena plánov!
Zdroj: TASR

Len pred pár dňami sme vám priniesli na spravodajskom portáli Žilina 24 informáciu, že pod Dubňom sa majú objaviť špeciálne jednotky Spojených štátov. Tie mali prísť na vojenské cvičenie do výcvikového strediska v Žiline. Aktuálne info priamo z Ministerstva obrany však znie, že pôvodné plány sa zmenili. Tvrdí chlapíci z USA do Žiliny napokon nezavítajú.

„Spoločné cvičenie slovenských a amerických špeciálnych síl bude prebiehať v Centre výcviku Lešť,“ uviedla hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

Od 24. februára do 15. marca vo výcvikovom stredisku v Žiline americkí vojaci cvičiť nebudú. Ako nám rezort obrany ozrejmil ďalej, k zmene pôvodných plánov došlo v konečnej fáze a dôvodom má byť vyťaženosť jednotlivých výcvikových stredísk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM