Jozef Legéň Futbal

Šošoni vyradili Spartak: Žilina si zahrá vo finále pohára!

V remízovom odvetnom semifinále Slovenského pohára si hráči MŠK Žilina zabezpečili na štadióne Antona Malatinského v Trnave finálovú účasť v Slovenskom pohári. Vo finále Slovnaft Cupu bude ich súperom Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni vyradili Spartak:  Žilina si zahrá vo finále pohára!
Zdroj: TASR

Včerajší zápas v Trnave síce nebol oku lahodiaci, avšak pre žilinských šošonov znamenal postup do finále Slovenského pohára. V prvom semifinále tím MŠK zvíťazil nad Trnavou 3:2. Včerajší zápas na štadióne Antona Malatinského priniesol remízu 1:1. Po bezgólovom prvom polčase naklonil misky váh na žilinskú stranu skúsený 38-ročný obranca Vladimír Leitner a hoci ďalší exreprezentant Ivan Hodúr onedlho z pokutového kopu vyrovnal, „andelom“ to už nestačilo.

V druhom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu vyzvalo mužstvo Slovan Bratislava – MFK Košice.Bratislavský líder Corgoň ligy uspel v konfrontácii s MFK Košice s celkovým skóre 6:1, keď po víťazstve pred týždňom v Čermeli 3:0 zdolal na Pasienkoch „východniarov“ 3:1. Košičania síce viedli gólom Petra Gála-Andrezlyho, ale Marko Milinkovič, Marek Kuzma a Igor Žofčák z pokutového kopu ešte do polčasovej prestávky odvety „urobili“ postupovú definitívu.

Priebeh stretnutia Spartak Trnava – MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Prvá štvrťhodina veľa futbalovej krásy nepriniesla, hralo sa medzi šestnástkami a úplne chýbali strelecké možnosti. Ako prví zahrozili domáci v 24. minúte, Augustíni strieľal spoza pokutového územia a tiež bez úspechu dorážal Schranz. Potom prebrala opraty na chvíľu Žilina, Majtán pekne unikol po pravom krídle, ale jeho center nevyužil Pich, ktorého strelu Rusov kryl. Ani v ďalšom priebehu sa nehral veľmi zaujímavý zápas, až v poslednej minúte prvého dejstva sa dostali do zakončenia hostia, no Barčík, ani krátko po ňom striedajúci Paur, loptu za chrbát Rusova nedostali.

Hostia vstúpili do druhého polčasu výborne, v 49. minúte otvoril skóre skúsený veterán Leitner, ku ktorému sa dostala lopta po rohu a jeho rutinérsky obstrel zapadol k pravej tyčke domácej brány.Domáci vyrovnali o tri minúty, keď Akakpo v šestnástke fauloval unikajúceho Saba a ďalší veterán Hodúr sa z bieleho bodu nepomýlil. Trnava ožila, o pár okamihov vypadla Dúbravkovi lopta z rúk, no obrana hostí odvrátila na poslednú chvíľu. Hra sa priostrila, Šošoni držali loptu a snažili sa kontrolovať priebeh. No v 67. minúte po priamom kope domácich a odrazenej lopte opäť z prázdnej brány odvrátili Žilinčania až na poslednú chvíľu. Trnava sa snažila streliť postupový gól, ale mohla inkasovať v 72. minúte, keď Barčík po spätnej prihrávke trafil len tyč. Štvrťhodinu pred koncom po ruke Žilinčana na hranici šestnástky to z ideálnej parkety skúsil Sabo, ale kopol slabo a zle. Domáci záverečných desať minút Žilinu zatlačili, tá si ale postup do finále ustrážila.

Info v číslach

Spartak Trnava – MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 52. Hodúr (z 11 m) – 49. Leitner. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Čarnota – Mravec, Akakpo, Majtán, Pečovský, Škvarka, 3159 divákov.

Zostavy a striedania:

Trnava: Rusov – Habánek (78. Pavelka), Čarnota Gross, Ciprys – Grabež, Kaščák – Sabo, Hodúr (54. Mikinič), Augustíni (54. Šulc) – Schranz

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Leitner – Pečovský, Mravec (41. Paur) – Škvarka, Barčík (76. Guba), Pich (90.+ Angelovič) – Majtán

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM