Futbal

Šošoni si to rozdali s Moravcami: Tréner žltozelených prirovnal zápas k prvému milovaniu

Futbalisti Žiliny zdolali v pondelňajšej dohrávke 25. kola Corgoň ligy Zlaté Moravce 1:0 a zaznamenali vôbec prvé jarné víťazstvo. Tréner "Žlto-zelených" pri hodnotení víťazstva prirovnal zápas k prvému milovaniu. Pozrite si v galérii zostrih toho najlepšieho zo zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni si to rozdali s Moravcami: Tréner žltozelených prirovnal zápas k prvému milovaniu
Zdroj: TASR

Pod Dubňom mohli ísť do vedenia hostia, keď Mazanova delovka z hranice šestnástky v 12. minúte preletela iba tesne ponad brvno Krnáčovej brány. O štyri minúty neskôr na druhej strane Škvarka z ľavej strany hľadal v šestnástke nabiehajúceho Williama, ale defenzívne povinnosti si dobre splnil Pintér a zažehnal hroziace nebezpečenstvo.

Blízko prvého gólu

V 20. minúte boli Žilinčania už naozaj blízko k prvému gólu, prečíslenie štyroch proti dvom však pokazil veľmi zlou prihrávkou Škvarka. Žilina zatlačila súpera do šestnástky a gól už visel vo vzduchu. Škvarkovu strelu v 33. minúte bravúrne vytlačil brankár Kuciak, Guba o dve minúty v ťažkej pozícii hlavičkoval vedľa, po ňom Lupčo zblízka napálil iba Kuciaka a gólman Zlatých Moraviec o chvíľu neskôr zlikvidoval aj Lupčovu krásnu technickú strelu.

Nechytatľná delovka

Bol z toho rohový kop, po ktorom sa k odrazenej lopte na hranici šestnástky dostal Mihalík a nechytateľnou delovkou do pravého horného rohu otvoril skóre – 1:0. Po góle sa hra mierne vyrovnala či skôr upokojila, polčas teda tesne vyhrali „šošoni“.

V 52. minúte sa William v šprintérskom súboji s Chrappanom dostal k lopte v šestnástke Zlatých Moraviec, brankár Kuciak vybiehal, no žilinský útočník v koncovke netrafil loptu podľa predstáv a bolo po šanci. V 57. minúte mohlo byť vyrovnané, Orávikov center narobil v žilinskom pokutovom území domácim veľké nepríjemnosti, napokon sa lopta po štastnom-nešťastnom odraze takmer dokotúľala do Krnáčovej siete. Sľubne vyzerala postupná kombinačná akcia, ktorú na konci 65. minúty rozbehli domáci. Na hranici šestnástky však Škvarka možno trochu zbytočne zbrzdil postup svojich spoluhráčov, posunul loptu na pravú stranu, kde čakal voľný Jurčo, vyskúšal krížnu strelu ľavačkou, ale vôbec nemieril presne. Krátko na to zahrmelo aj na druhej strane, Chren dostal loptu do „vápna“, namiesto strely však volil prihrávku, ktorú zblokoval Mabouka na rohový kop.

Protiútok traja proti jednému

Ten hostia nevyužili, naopak stratili loptu a prepadli v defenzíve, čím sa Žilinčania dostali do protiútoku troch proti jedinému obrancovi, ktorým bol práve Chren a iba jeho riskantný, no čistý a dôležitý zákrok zabránil Williamovi skórovať. V 72. minúte čosi podobné vyparatil Williamovi pred šestnástkou Chrappan, lopta však skončila priamo pred Jurčom, ktorý z 20-tich metrov pálil krásne, no Kuciak vytiahol ešte lepší zákrok a vyškriabal loptu spod brvna končekmi prstov.

Tutovka

„Tutovú“ šancu na vyrovnanie zahodil v 86. minúte hosťujúci Candrák. Pintér s rozvahou poslal z ľavej strany do odkrytej šestnástky ideálny center, Candrák mal pred sebou prázdny priestor a iba brankára Krnáča, no kým si loptu spracoval, boli pri ňom obrancovia a jeho zakončenie už potom Krnáč bez väčších problémov zachytil.

Hlasy trenérov

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Mali sme pred sebou náročný zápas, štyri mesiace sme nehrali na vlastnom trávniku. Aj to sa podpísalo pod dnešný výkon. Dali sme gól, neinkasovali sme a chalani skoro zbúrali kabínu. Nedali sme gól na 2:0 a do konca sme tŕpli, lebo výsledok sme potrebovali ako soľ. Nazval by som tento zápas takým prvým milovaním, vybuchlo to, užili sme si to a budeme hladní po ďalšom milovaní.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Išli sme do zápasu s cieľom využiť žilinskú negatívnu sériu, ale náš výkon nemal potrebné parametre na úspech. V prvom polčase sme kazili najmä v prechodovej fáze, bolo z toho veľa behania bez lopty, únava a chyby. Gól padol po tom, čo sme nevedeli vyviezť loptu z vlastnej šestnástky. V druhom polčase sme s výsledkom chceli niečo urobiť, mali sme dve dobré šance, mali ich aj domáci, ale nám chýbali k dobrému výsledku možno tri či štyri lepšie individuálne výkony.“

MŠK Žilina – ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 37. Mihalík. Rozhodcovia: Smolák – Balko, Jenčura, ŽK: Káčer – Charizopulos, Pintér, 2355 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Krnáč – Mabouka, Škriniar, Pečovský, Mihalík – Lupčo (87. Hučko) – Guba (58. P. Jurčo), Káčer, Škvarka (70. Paur), Jelič – William

Z. Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pintér, Chrappan, Chren – Mazan (46. Candrák) – Orávik, Babic (84. Majerník), Charizopulos, Pribula – Szabó (61. Hadžič)

Šošoni si to rozdali s Moravcami
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM