Iveta Hrabovská Futbal

Šosoni remízovali s Trnavou 1:1, v tabuľke sú na 2. mieste

Skóre zápasu otvoril v 54. minúte Žilinčan Piaček, na konečných 1:1 vyrovnal Gross.

I. polčas[/size][/co­lor]

Hneď z prvého útoku domáci takmer skórovali, Pich si prihral so Ceesayom, potiahol po ľavej strane, nakopol loptu do šestnástky, ale Ceesay ju dobre netrafil.

Následne to skúšal nabiehajúci Barčík, ale neuspel. V 7. min mali Žilinčania ďalšiu gólovú šancu, keď unikol po ľavej strane Angelovič, lenže po jeho centri pálil Majtán z asi 10 metrov vysoko nad bránku.

V 14. min poslal peknú ďalekonosnú strelu na Filipkovu bránku R. Pich, ale ani on nemal presnú mušku. Seriál žilinských šancí pokračoval už o minútu neskôr, keď kapitán Barčík trafil pravú žrď. Hostia po prvýkrát ohrozili bránu Žiliny v 18. min. Karhan vysunul z vlastnej polovice dlhou prihrávkou Vlaska, Dúbravka však dobre vybehol a vyrazil strelu zblízka na roh.

V 27. min hostia opäť vystrelili na bránu domácich, Gross pálil spoza šestnástky, ale Dúbravka aj tentoraz stál na správnom mieste. Po úvodnom tlaku Žiliny sa hra vyrovnala. Trnavský stopér Gross sa opäť dostal do šance päť minút pred prestávkou, keď po Karhanovom dlhom centri hlavičkoval zblízka tesne vedľa pravej žrde.

II. polčas[/size][/co­lor]

Po zmene strán spálili domáci v 48. min ďalšiu tutovku.

Ceesay si urobil priestor v šestnástke Trnavy, prihral Pichovi a ten netrafil voľný priestor bránky.

Žilinčania sa dočkali gólu v 54. min. Barčík rozohral rohový kop a stopér Piaček hlavou otvoril skóre – 1:0. Aj v druhom polčase videli diváci pod Dubňom kombinačný futbal, oba tímy sa snažili hrať po získaní lopty dopredu. Domáci prišli v 65. min o útočníka Majtána, ktorý dostal v priebehu dvoch minút dve žlté a následne červenú kartu.

Trnava vyrovnala takisto po rohovom kope v 84. min, v tlačenici v pokutovom území sa dobre zorientoval aktívny Gross a hlavou usmernil loptu za bránkovú čiaru. Hostia sa snažili vytvárať si šance aj v posledných minútach zápasu, ale otočiť skóre na svoju stranu sa im už nepodarilo.

Reakcie trénerov[/size][/co­lor]

Frans Adelaar (tréner MŠK Žilina): **„Každý mohol vidieť, že sme začali veľmi dobre, mali sme veľké šance a odohrali sme dobrý zápas. Po zmene strán sme mali ďalšie príležitosti, skórovali sme po rohu. Zaslúžili sme si dať gól, lebo sme boli dovtedy lepším tímom. Potom bol po druhej žltej karte za dve minúty vylúčený Majtán, ktorý oslabil mužstvo. Som veľmi nahnevaný na túto situáciu. Práve po nej sme stratili doma dva body. S výsledkom som veľmi nespokojný.“ **

Pavel Hoftych (tréner FC Spartak Trnava): „Pred zápasom sme boli v zložitej situácii, nedávali sme góly, nemali body. Prišli sme k majstrovi, ktorý hral doma a je to silný súper. Prvý polčas sme zvládli dobre, dokázali sme dlhšie držať loptu na svojich kopačkách, mali sme aj šance po štandardných situáciách. V druhej polovici sme dostali gól, mohli sme sa ocitnúť na kolenách, ale hráčom patrí poďakovanie, že to nevzdali a dokázali streliť vyrovnávajúci gól. Ak by sme viac strieľali, tak sme mohli dokonca aj zvíťaziť, ale bod určite berieme.“

Aktuálna tabuľka Corgoň ligy 2012/2013[/si­ze][/color]

  1. ŠK Slovan Bratislava 6 4 1 1 7:4 13
  2. MŠK Žilina 6 3 3 0 10:3 12
  3. MFK Ružomberok 6 3 2 1 8:5 11
  4. Dukla Banská Bystrica 6 3 2 1 7:4 11
  5. MFK Košice 6 3 1 2 8:6 10
  6. AS Trenčín 6 3 0 3 10:8 9
  7. 1. FC Tatran Prešov 6 3 0 3 7:6 9
  8. FC Nitra 6 2 2 2 6:8 8
  9. FK Senica 6 2 0 4 7:9 6
  10. FC ViOn Zlaté Moravce 6 1 2 3 6:9 5
  11. FC Spartak Trnava 6 0 3 3 2:9 3

12. Spartak Myjava 6 0 2 4 5:12 2

Žilina24/webnoviny Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM