Michal Demjanovič Futbal

Šošoni čoskoro začnú zimnú prípravu: Čaká ich týchto 7 zápasov

Po úspešnej jeseni si futbalisti užívali dovolenky. Hráči sa znova stretnú 7. januára a odštartujú zimnú prípravu. V nej odohrajú 7 prípravných stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni čoskoro začnú zimnú prípravu: Čaká ich týchto 7 zápasov
20
Galéria
Zdroj: TASR

Po mimoriadnej úspešnej jeseni, ktorú zavŕšili šošoni rekordným ziskom 50 bodov, si futbalisti MŠK Žilina užívali zaslúžené dovolenky. Takmer po mesiaci hráči opäť zavítajú do šatne, keď 7. januára spoločným zrazom o 10:00 hod. odštartujú kalendárny rok 2017. Prvá polovica januára sa bude niesť v znamení domácej prípravy na bezchybne pripravenom trávniku na hlavnej ploche Štadióna MŠK.

Zápasy s klubmi z ČR

Po týždni tréningov nás čaká v sobotu 14. januára prvé meranie síl v tomto roku, pod Dubeň zavíta Sigma Olomouc, vedúci tím II. najvyššej futbalovej súťaže v Česku. „Súper, ktorý má jasnú ambíciu postúpiť do prvej ligy. S týmto mužstvom máme dlhoročné skúsenosti, poznám sa s trénerom, preto viem, že nás Sigma dobre preverí. Šancu dostanú aj hráči zo širšieho kádra, nakoľko niekoľko chalanov si ešte bude plniť reprezentačné povinnosti,“ prezradil pre oficiálnu stránku klubu, k premiérovému duelu roka 2017 tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.

Hneď nasledujúci týždeň sa stretneme v stredu 18. januára už s prvoligistom z Karvinej, ktorý sa v českej I. lige nachádza na 7. mieste.

Sústredenie v Turecku

Koncom druhého týždňa prípravy odchádzajú guľovci na desaťdňové sústredenie do Turecka, kde ich vyzve trojica zvučných mien zo zahraničných líg. „Rozhodli sme sa pre Turecko z dôvodu výborne pripravených plôch a kvalitných súperov. Chceli sme čo najviac zostať doma, v našich podmienkach, no za tak krátky čas sme nedokázali do Žiliny pritiahnuť zvučné tímy,“ uviedol dôvody tréner Žiliny.

V Turecku bude MŠK Žiliny najskôr čeliť aktuálnemu majstrovi Gruzínska a účastníkovi play-off Európskej ligy, celku FC Dinamo Tbilisi. O tri dni neskôr opäť po roku vyzveme aj poľskú Wislu Krakov a na záver sústredenia nás čaká tohto-sezónny účastník Ligy majstrov FK Rostov, ktorý dokázal pokoriť aj Bayern Mníchov a postúpiť do jarnej časti Európskej ligy.

Po návrate z Turecka pocestuje MŠK Žilina do Prahy, kde sa presne týždeň od štartu jarnej časti Fortuna ligy stretne so Spartou Praha.

Plán zimnej prípravy:

  • 7.1. ZRAZ (ŠTADIÓN MŠK, 10:00)
  • 14.1. MŠK ŽILINA – SIGMA OLOMOUC (ŠTADIÓN MŠK, 11:00)
  • 18.1. MŠK ŽILINA – MFK KARVINÁ (ŠTADIÓN MŠK, DVOJZÁPAS 11:00 / 13:00)

SÚSTREDENIE TURECKO (ODCHOD 22.1.)

  • 25.1. MŠK ŽILINA – FC DINAMO TBILISI
  • 28.1. MŠK ŽILINA – WISLA KRAKOV
  • 31.1. MŠK ŽILINA – FK ROSTOV

GENERÁLKA NA LIGU

  • 11.2. AC SPARTA PRAHA – MŠK ŽILINA

Foto: ilustračné

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM