Igor Petrík Správy

Smutný záver Dňa narcisov: V Žiline niekto ukradol 10 vedier vyzbieraných peňazí!

Niekoľko tisícovú škodu podľa Ligy proti rakovine spôsobil neznámy páchateľ v Žiline, po tom, čo ukradol z nemocnice časť výnosu Dňa narcisov, vyzbieraného práve v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Smutný záver Dňa narcisov: V Žiline niekto ukradol 10 vedier vyzbieraných peňazí!
Zdroj: TASR

Neznámy páchateľ odcudzil v noci z piatka na sobotu z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline časť výnosu z každoročnej finančnej zbierky Deň narcisov. Odhadovaná škoda je približne 9500 eur. Prípad vyšetruje polícia. Informoval o tom organizátor zbierky Liga proti rakovine.

Ako ďalej organizácia informovala, z uzamknutých priestorov fakultnej nemocnice v noci niekto ukradol 10 vedier s mincami, ktoré boli pripravené na sobotný ranný prevoz do banky. „V piatok sme ľudí na Slovensku prosili o podporu finančnú i morálnu a sme veľmi vďační, že sa nám jej ušlo v hojnej miere,“ uviedla Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine. „Verím, že ľudia nám pomôžu aj pri odhaľovaní páchateľov tohto hanebného činu, ktorý zneistil naše presvedčenie, že na Slovensku sme solidárni, chceme a vieme pomáhať,“ dodala.

Deň narcisov je zbierka s najdlhšou tradíciou na Slovensku na projekty určené predovšetkým pre onkologických pacientov, ale tiež na preventívne programy, či na podporu výskumu, hospicov a zdravotníckych zariadení. Odmenou darcom je žltý kvet narcisu, ktorý pochádza z chránenej dielne KRUH, čím zbierka dostáva širší význam i zmysel, pretože dáva prácu i ľuďom s onkologickou diagnózou.

Liga proti rakovine uviedla, že vynaloží všetko úsilie, aby „stratou“ uvedenej sumy neutrpeli práve ľudia, na pomoc ktorým boli prostriedky určené a bude vďačná za akékoľvek informácie, vedúce k identifikácii páchateľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM