Igor Petrík Správy

Sme vo finále, dva projekty zo Žiliny zabojujú o Oskara: V tejto súťaži ale nejde o pozlátko!

Nie je súťaž ako súťaž. Mnohí sa pachtia za minútami slávy, niektorí chcú radšej pomôcť. Žilnčania sa rozhodli pre druhú cestu.

Ilustračný obrázok k článku Sme vo finále, dva projekty zo Žiliny zabojujú o Oskara: V tejto súťaži ale nejde o pozlátko!
Zdroj: TASR

Mesto Žilina s projektmi Sprievodca (nielen) sociálnymi službami v meste Žilina a Komunitná záhrada postúpilo medzi piatich finalistov celoslovenskej súťaže na pomoc zdravotne postihnutým a sociálne znevýhodneným skupinám obyvateľov Slovenskej republiky Oskar bez bariér 2014.

„Internetová stránka Sprievodca (nielen) sociálnymi službami v meste Žilina funguje priamo pod subdoménou stránky mesta Žilina a bola oficiálne spustená do prevádzky v roku 2012,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta.

„Občania si môžu na stránke vyhľadať aktuálne informácie o poskytovaných sociálnych službách na území mesta, o sociálnej pomoci pre občanov ťažko zdravotne postihnutých a iných dôležitých skutočnostiach,“ doplnil.

Ako ďalej dodal, s projektom Komunitnej záhrady prišli Členovia Denného centra – Vlčince, Námestie J. Borodáča 1 v roku 2014. „S myšlienkou využitia priestorov záhrady a jej premeny na miesto komunitného spolunažívania – seniorov a vnúčat, rodičov a detí, tak aby sa záhrada stala miestom, kde by sa mohli tieto skupiny stretávať a realizovať spoločne rôzne záujmové voľno-časové aktivity. Aktivity realizovali samotní seniori a rodičia s deťmi s pomocou zamestnancov mesta Žilina,“ uzavrel hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM