Šport

Slováci si to v Benátkach rozdajú s Talianskom hneď dvakrát: V nominácii na zápas aj žilinskí futsalisti

Nový tréner slovenskej futsalovej reprezentácie Marcos Angulo zverejnil v stredu nomináciu na dva prípravné zápasy v Taliansku, ktoré sa uskutočnia začiatkom januára. V širšom kádri nominácie na dvojzápas v Benátkach figurujú aj traja hráči zo Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Slováci si to v Benátkach rozdajú s Talianskom hneď dvakrát: V nominácii na zápas aj žilinskí futsalisti
Zdroj: TASR

V širšom kádri španielskeho kormidelníka figuruje 20 hráčov, z nich sú štyria brankári a 16 hráčov do poľa. Tradičný dodávateľ Slov-matic FOFO Bratislava má 12-členné hráčske zastúpenie. Nás teší, že okrem zastúpenia bratislavských klubov, budú mať zastúpenie aj tie žilinské. Do širšej nominácie sa dostali hráči: brankár Tomáš Mičuda (ŽFA Žirafa Žilina) a hráči do poľa Vladimír Papajčík, Patrik Krištofík (obaja Makroteam Žilina).

Dva prestížne zápasy proti bronzovému tímu z posledných ME sa budú hrať 7. a 8. januára v Benátkach a pre nástupcu Jána Janíka budú premiérovými vo funkcii.

Národný tím sa zíde na zraze v Bratislave už 3. januára a pred odchodom na Apeninský polostrov zúži Angulo súčasnú nomináciu na štrnásť hráčov. V jeho kádri figuruje viacero nových mien, ale aj osvedčené osobnosti ako Mário Gašparovič, Ladislav Mikita, Peter Haľko.

Angula poveril vedením národného tímu prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Zatiaľ bude svoju dočasne zverenú funkciu vykonávať do 14. januára, keď je na programe zasadnutie Výkonného výboru SFZ. Na ňom sa definitívne rozhodne, či bude Angulo aj natrvalo trénerom slovenského tímu alebo futsalový orgán vyrukuje s iným menom.

Širšia nominácia slovenskej futsalovej reprezentácie

brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Milan Herko (Across Pinerola Bratislava), Richard Obermann (FTVŠ UK Bratislava), Tomáš Mičuda (ŽFA Žirafa Žilina)

hráči do poľa: Martin Rejžek, Anton Brunovský, Dušan Rafaj, Peter Kozár, Gabriel Bartošek, Tomáš Drahovský, Attila Fehérvári, Gabriel Rick, Matúš Kyjovský, Ladislav Mikita, Peter Haľko (všetci Slov-matic FOFO Bratislava), Adam Zdráhal, Marek Mikulišin (obaja Across Pinerola Bratislava), Vladimír Papajčík, Patrik Krištofík (obaja Makroteam Žilina), Martin Doša (Sparta Praha)

náhradníci: Peter Brndiar (Slov-matic FOFO Bratislava), Martin Zdáhal, Tomáš Hájek (obaja Across Pinerola Bratislava), Egon Zorád (Futsal Team Levice), Juraj Višváder (FTVŠ UK Bratislava)

realizačný tím: Juraj Totka (vedúci výpravy), Vladimír Gažo (medzinárodný manažér), Marcos Angulo (hlavný tréner), Richard Bačo (asistent trénera), Roman Križan (lekár), Marek Košan (masér), Vladimír Ambrozek (technický vedúci tímu)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM