Michal Demjanovič Rôzne

Simonka ukázala veľké srdce: Teraz je nominovaná na Detský čin roka

Šiestačka zo základnej školy spravila malý, veľký čin. Na prvý pohľad sa môže javiť ako samozrejmý, no opak je pravdou.

Ilustračný obrázok k článku Simonka ukázala veľké srdce: Teraz je nominovaná na Detský čin roka
Zdroj: Dnes24.sk

Hrdinské činy nie sú o veľkosti, ale o dobrej vôli. Hrdinov nájdeme aj medzi deťmi. Ich činy častokrát prekvapia dospelých. Organizácia ĽUDIA ĽUĎOM je aj tento rok partnerom dlhoročného projektu Detský čin roka, nad ktorým prevzal záštitu prezident Andrej Kiska.

Medzi príspevkami nominovanými na túto cenu sa objavil aj jeden zo Sučian. Príbeh, ktorý napísala učiteľka, hovorí o obetavej pomoci žiačky svojej sestre. Simonka zo ZŠ SNP Partizánska 13 sa zachovala statočne a vďaka jej obetavej pomoci, mohla jej sestra každý deň chodiť do školy.

Nezištná pomoc

Podľa listu učiteľky, ktorý Simonku posunul do hlasovania sa jej žiačka počas niekoľkých mesiacov školského roku obetavo každodenne starala o svoju mladšiu sestru, ktorej diagnostikovali diabetes.

,,Simonka každý deň počas prestávok a v prípade potreby, aj počas vyučovacích hodín, chodila za svojou sestrou do jej triedy a starala sa o sestru. Jej starostlivosť predstavovala meranie cukru a podľa výsledných hodnôt dokázala zvážiť, či je stav cukru v poriadku, alebo je potrebné podanie lieku," opisuje situáciu list.

Žiačka musela dodržiavať prísne hygienické nariadenia a časové rozvrhy. Keby nebolo jej obetavej, dobrovoľnej, nezištnej pomoci, jej sestra by nemohla každý deň chodiť do školy.

Hlasovať môžete aj vy

Rozhodnúť o víťazovi ankety Detský čin roka 2016 môžete aj vy, a to prostredníctvom online hlasovania. Hlasovať môžete do 25.11. 2016 do 24:00 hod. Víťazom ankety sa stane ten malý veľký hrdina či hrdinovia, ktorých príbeh získa najväčšiu podporu hlasujúcich. Víťazný skutok získa cenu ĽudiaĽuďom.sk.

Podporiť Simonkin príbeh hlasom môžete TU

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM