Iveta Hrabovská Iné športy

Sídlisko Hájik ovládli škôlkári a žiaci na bicykloch

Desiatky škôlkárov a žiakov základných, či stredných škôl si zmerali svoje sily na Národnej cyklistickej súťaži, ktorá sa konala na Sídlisku Hájik. Na štart sa postavili deti od troch rokov, ktorých podporovali rodičia a kamaráti...

Ilustračný obrázok k článku Sídlisko Hájik ovládli škôlkári a žiaci na bicykloch
Foto: Iveta Hrabovská

Táto súťaž bola hlavne pre tých, ktorí nemajú pretekársku licenciu. Organizátorom tiež šlo o utváranie športových vzorov, ktoré v minulosti preslávili našu krajinu.

„Cieľom Slovenského zväzu cyklistiky, v spolupráci s Cyklistickým spolkom Žilina, ktorý je koordinátorom súťaže, je pritiahnuť deti k tomuto športu. Pre rodičov je to aj návod, ako je možné zapojiť svoje deti do potrebnej pohybovej aktivity,“ dodal Milan Novosad, organizátor pretekov.

Kategórie boli rozdelené na nepostupové a postupové do Celoslovenského finále. Víťazi jednotlivých kategórií zo 79 okresných kôl prípadne schválených spádových oblastí postupujú do Celoslovenského finále.

„Tí najlepší sa zúčastnia na finálovej časti vo Valčianskej doline 6. októbra. Tam budú súťažiť dvaja postupujúci z každej kategórie,“ dodal na záver Novosad.

Atmosféru samotných pretekov si môžete pozrieť vo fotogalérii a priloženom videu.

Sídlisko Hájik ovládli škôlkári a žiaci na bicykloch
30
Galéria
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk
Sídlisko Hájik ovládli škôlkári a žiaci na bicykloch 2
30
Galéria
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM