Tlačové správy

Selfie aj vo virtuálnej realite? Zabudnite na nudné zábery a ukážte priateľom viac

Aj vy ste podľahli selfie fotografiám? Vaše zážitky môžu ostatní sledovať takmer v priamom prenose! Ako? Zapojte sa do súťaže a vyhrajte super ceny.

Ilustračný obrázok k článku Selfie aj vo virtuálnej realite? Zabudnite na nudné zábery a ukážte priateľom viac
Zdroj: ephoto.sk

Selfie je fenoménom posledných rokov. Každý druhý turista má v ruke selfie tyčku, na nej telefón, a fotí sa pred každým zaujímavejším objektom. Už netreba nikoho prosiť, aby vás tak urobil za vás.

Ani dávať fotoaparát na statív a použiť samospúšť. Selfie fotografií je plný internet, vďaka mobilným technológiám ich môžete hneď publikovať na sociálnych sieťach. Vaše zážitky môžu ostatní sledovať takmer v priamom prenose. Kto by dnes posielal papierovú pohľadnicu? Ani album s vytlačenými fotkami sa už nenosí.

Reálne prostredie

Selfie si robíme, keď chceme byť zachytený v prostredí, kde sa nachádzame. Niekedy sa do záberu horko-ťažko zmestíme sami. A čo naše okolie? Riešením sú 360° kamery, ktoré dokážu zachytiť fotografiu, ale aj video s 360° záberom.

Zaznamenajú teda celý priestor. Ak sa bojíte, že pracovať s takým zariadením je náročné, nemusíte mať strach. Ovládať 360° kameru je rovnako jednoduché, ako ovládať fotoaparát v chytrom telefóne. Veď sa vlastne cez telefón aj ovládajú.

Čítajte aj: Získajte kameru, špičkový mobil či okuliare na virtuálnu realitu. Stačí 1 fotka

Nasnímané fotografie alebo videá sa stiahnu do mobilu a okamžite ich môžete publikovať na sociálnych sieťach. Vaši príbuzní, priatelia, kolegovia si ich môžu pozrieť na Facebooku či Google+. Ako taká 360° kamera funguje, sa môžete dočítať v recenzii na ephoto.sk.

A ako taká 360° selfie vyzerá? Na prvý pohľad ako každá iná fotografia. Že je niečo inak, symbolizuje malá ikonka v zábere. Po nabehnutí myšou na obrázok sa môžete poobzerať, akoby ste boli priamo na mieste. Nie ste obmedzený uhlom záberu bežného fotoaparátu.

Zážitok s okuliarmi

Ten pravý zážitok nastane, ak ste vlastníkom okuliarov pre virtuálnu realitu (VR). Do okuliarov vložíte chytrý telefón, nasadíte si ich na hlavu a vďaka senzorom zabudovaným v telefóne, stačí potom otáčať hlavou a obzerať sa okolo seba, takmer ako v skutočnosti.

Okuliare pre virtuálnu realitu ponúka každý väčší výrobca (okrem Apple). Pre tých, ktorí si chcú virtuálnu realitu vyskúšať bez veľkých investícii, ponúka Google plne funkčné okuliare Cardboard. Ako názov naznačuje, vyrobené sú z kartónu a stoja len pár eur.

Použitie 360°kamery nie je obmedzené len na selfie fotografie a videá. Vďaka diaľkovému ovládaniu cez chytré zariadenie, môžete kameru umiestniť napríklad aj na lietajúci dron.

Súťaž pre vás!

Chcete vyhrať 360°kameru? Zapojte sa do súťaže na ephoto.sk a vyhrajte nielen kameru Samsung Gear 360, ale aj najnovší smartfón Samsung Galaxy S7 a okuliare pre virtuálnu realitu Samsung Gear VR.

Stačí málo – zapojiť sa do fotosúťaže partnerského portálu epohoto.sk musíte do 15. septembra 2016. Tému si volíte sami, jedinou podmienkou je formát – 360-stupňová sférická fotografia.

moderne selfie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM