Zuzana Gadušová Kultúra

Šanca, ktorú škoda nevyužiť: Na námestí vám urobia bezplatné zdravotné vyšetrenia

Zdravie je tá najdôležitejšia vec, ktorou by sa mal každý človek podrobne zaoberať. Prídite sa zdarma vyšetriť na žilinské námestie a zistiť čo s vami nie je v poriadku. Popri tom vás zabaví pripravený bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Šanca, ktorú škoda nevyužiť: Na námestí vám urobia bezplatné zdravotné vyšetrenia
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Mottom podujatia Žilinské dni zdravia je „Zdravie, krása a vitalita“. Súčasťou podujatia sú bezplatné zdravotné vyšetrenia a ukážky rôznych druhov cvičení. Podujatie sa bude konať v centre Žiliny na Námestí Andreja Hlinku. Kultúrny program začína vo štvrtok 18. a v piatok 19. septembra od 10.00 hod. od 14.00 hod.

„Počas dvoch dní organizátori osvetovou činnosťou upozorňujú na civilizačné choroby a ponúkajú zdravú alternatívu života s cieľom vzbudiť záujem verejnosti o jej uplatňovanie v každodennom živote. Súčasťou podujatia sú bezplatné zdravotné vyšetrenia, napr. meranie krvného tlaku, cholesterolu, meranie očného tlaku, hustoty kostí, hladiny cukru v krvi, analýza ľudského tela, dentálna hygiena a iné,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba

V programe si Žilinčania môžu pozrieť ukážky rôznych druhov cvičení, viaceré informačné kampane a dozviete sa viac aj o canisterapii. „V rámci sprievodného programu sa uskutoční aj kampaň „Na kolesách proti rakovine“ – súťaž pre všetky vekové kategórie, onkologické poradenstvo a symbolická jazda na akomkoľvek nemotorovom kolieskovom prostriedku," dodal Pavol Čorba. Pre návštevníkov je pripravený bohatý program plný športu, tanca, hudby a zábavy. Pozrite si podrobný program dní zdravia v našej fotogalérií.

Foto: Ilustračné

Kompletný program Žilinských dní zdravia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM