Správy

Sanácia lokality za Vuralom pokračuje: Vznikne tu 200 nových bytov

Žilinská mestská samospráva sa postupne snaží zasanovať lokalitu za Vuralom, v júli tu preto zbúrali ďalší dom.

Ilustračný obrázok k článku Sanácia lokality za Vuralom pokračuje: Vznikne tu 200 nových bytov
Zdroj: TASR

Cieľom magistrátu je vytvoriť v tejto časti mesta nový priestor na výstavbu bytov. TASR o tom dnes informoval hovorca radnice Pavol Čorba.

Nevyhovujúca bytová situácia je podľa neho dlhodobým problémom Žiliny. Vedenie mesta sa preto snaží nájsť riešenia, ktorými by uspokojilo požiadavky občanov. „K 30. júnu evidujeme 218 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu. K riešeniu napomôže nový priestor na vybudovanie bytových jednotiek, ktorý vznikne po dokončení asanácií práve v lokalite za Vuralom,“ vysvetlil Čorba.

Kompletná prestavba

Radnica pridelila obyvateľom, ktorí tu bývali a mali záujem o výmenu bytu, nájomné byty nachádzajúce sa v rôznych častiach mesta. „Územie Centra Rudiny I je dlhodobo určené na kompletnú prestavbu, ktorá je uvádzaná už v pôvodnom Územnom pláne sídelného útvaru Žilina. Spracovaný a schválený je tu už aj územný plán zóny, ktorý je k nahliadnutiu na internetovej stránke mesta,“ doplnil hovorca.

Do roku 2020

Žilinská samospráva pripravuje v rámci celej lokality výstavbu dvoch polyfunkčných domov, ktorých prevažná časť má byť bytová. Okrem občianskej vybavenosti poskytnú obyvateľom približne 200 bytových jednotiek. „Keďže do časového harmonogramu prípravy a výstavby vstupuje viacero faktorov, predpokladaný termín odovzdania objektu do užívania verejnosti bude v roku 2020,“ dodal Čorba.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM