Jozef Legéň Rôzne

Sagana privítalo plné námestie: Peter zabával publikum a zakrepčil ako Jánošík

Tisícka fanúšikov nielen zo Žiliny, ale z celého Slovenska zaplavili včera popoludní Mariánske námestie v Žiline, aby mohli uvidieť nášho rodáka a bez pochýb jedného z najlepších cyklistov súčasnosti Petra Sagana. Peter ukázal, že zabávať publikum mu ide nielen na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Sagana privítalo plné námestie: Peter zabával publikum a zakrepčil ako Jánošík
Zdroj: Webnoviny.sk

Počas stretnutia na Radnici mesta Žilina s predstaviteľmi Mesta Žilina a Žilinského samosprávneho kraja viedli priateľský rozhovor o živote a úspechoch nášho mladého cyklistu. Na prijatí boli prítomní aj bývalí tréneri Petra Sagana – Peter Zánický a Milan Novosad, mediálny manažér Jozef Korbel a Petrovi rodičia.

Privítalo ho plné námestie ľudí

Žilinský rodák Peter Sagan po tlačovej konferencii s novinármi odišiel na Mariánske námestie, kde sa stretol so svojimi početnými fanúšikmi a priaznivcami, s ktorými sa podelil o svoj najnovší cyklistický úspech z tohtoročnej Tour de France. Peter Sagan vo veku 23 rokov dosiahol vo svete zriedkavý cyklistický úspech – druhé zelené tričko.

Na Mariánskom námestí v rodnej Žiline Sagana vítali tisícky ľudí. So zelenými balónmi v rukách skandovali jeho meno a vytrvalo čakali na podpisy. Podľa organizátorov prišlo 23-ročného šoumena pozdraviť viac ľudí ako vlani v Bratislave.

Prvá zástupkyňa primátora Slavomíra Brezovská odovzdala „nášmu Peťovi“ symbolický dar v mene primátora mesta – ručne zdobenú valašku, ktorou môže svojich súperov aj v budúcnosti „ozbíjať“ o prvenstvo a o ďalšie zelené tričká. Na záver Peter samozrejme predviedol svoje cyklistické umenie a podpísal desiatky fotiek a tričiek.

"Neuvedomujem si, že by som bol zase nejaký úplne in alebo top. Človek by mal zostať nohami a zemi a dúfam, že mne to zatiaľ nejako nestúplo do hlavy. Ak mi stúpne sláva do hlavy, tak mi to povedzte,“ povedal Peter.

Zakrepčil ako Jánošík

Od miestnych politikov dostal Sagan valašku a repliku čiapky zbojníka Juraja Jánošíka. Sagan potom zakrepčil ako Jánošík a zožal veľké ovácie. Okrem tradičného striekajúceho šampanského, povinného fotografovania a autogramiády absolvoval Sagan aj „kolečko“ po námestí v sprievode mladých cyklistov z klubu, v ktorom vyrastal.

„Hoci som nemohol Peťa privítať osobne, sledujem všetky jeho preteky. Som hrdý, že Žilina má takúto svetoznámu hviezdu na cyklistickom nebi. Jeho víťazstvá, gestá, pokora a talent si získali srdcia mnohých priaznivcov športu a držím mu palce, aby sa mu darilo naďalej reprezentovať nielen svoje rodné mesto, ale aj Slovensko,“ s hrdosťou odkazuje primátor mesta Žilina Igor Choma nášmu skvelému cyklistovi Petrovi Saganovi.

Čas na žltý dres?

Rodák spod Dubňa priznáva, že stále častejšie dostáva otázky, či po obhajobe zeleného dresu už nie je čas aj na žltý dres pre celkového víťaza Tour de France. "Najprv vravia buď špurtér, potom vyhraj čo najviac etáp, potom zrazu chcú, aby som išiel na žltý dres, potom chcú, aby som vyhral v kopcoch, potom by sa ešte dala zlepšiť časovka a nakoniec budem vyhrávať preteky v zjazde. Neviem, uvidíme v budúcnosti, ja zatiaľ trénujem a robím to, čo mi vychádza,“ povedal Sagan, ktorý priznal, že sa zatiaľ necíti byť top cyklistom.

Najsilnejší zážitok

Najsilnejším zážitkom na tohtoročnej Tour bola pre jazdca Cannondale siedma etapa. „Podaril sa nám kúsok, aký už dlho nikomu nie. Organizátori Tour de France nám poďakovali, že konečne urobil niekto zábavnú etapu, že sa dalo na to pozerať, že sa zabávali aj všetci pri ‚telkách‘. Vpredu sa ťahalo naplno, vzadu sa ťahalo, aby sa to dotiahlo a navyše sa nám podarilo aj vyhrať,“ dodal Peter Sagan.

zdroj: webnoviny/global24

Sagana v Žiline privítali fanúšikovia
1
Galéria
Sagana privitala Zilina
12
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM