Jozef Legéň Iné športy

Sagan víťazom prvej etapy v USA: V špurte na neho nikto nemal!

Peter Sagan naďalej dokazuje, že na hocijakých cyklistických pretekoch na svete, s ním treba rátať. O víťazovi úvodnej etapy v USA sa rozhodovalo v záverečnom špurte, ktorý bez väčších problémov ovládol Peter Sagan. Slovenský cyklista je prvým držiteľom líderského dresu.

Ilustračný obrázok k článku Sagan víťazom prvej etapy v USA: V špurte na neho nikto nemal!
Zdroj: Webnoviny.sk

Úradujúci majster Slovenska Peter Sagan sa stal víťazom pondelkovej prvej etapy cyklistických pretekov USA Pro Challenge, ktorá merala 97,6 km a išla sa na okruhu v okolí Aspenu v Colorade. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa stal prvým lídrom zámorského podujatia, na ktorom štartuje aj víťaz Tour de France 2013 Christopher Froome. Sagan si oblečie žltý dres do utorkovej 2. etapy z Aspenu do Breckenridgu (202,9 km).

Jazdec tímu Cannondale sa v pondelok objavil na štarte na rozdiel od iných pretekov v čiernom drese so slovenskou trikolórou. Slovák jazdil v závere etapy aktívne, podarilo sa mu dostať aj do krátkeho úniku. Necelých 9 km pred cieľom mala osmička jazdcov so Saganom na pelotón minimálny 20-sekundový náskok, ktorý vďaka aktivite tímu BMC stratila a napokon sa rozhodovalo v záverečnom špurte. V koncovke Sagan bez väčších problémov zdolal Belgičana Grega van Avermaeta z tímu BMC, tretí finišoval Američan Kiel Reijnen z UnitedHealthca­re.

Výsledky – cyklistické preteky USA Pro Cycling Challenge:

Etapa (Aspen – Aspen, 97,6 km):

1. Peter Sagan (SR) Cannondale
2. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC
3. Kiel Reijnen (USA) UnitedHealthcare
4. Tony Gallopin (Fr.) RadioShack-Leopard
5. Tejay Van Garderen (USA) BMC
6. Damiano Caruso (Tal.) Cannondale

Sagan víťazom prvej etapy v USA
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM