Šport

Sagan privítal žilinský talent: Sused, vitaj vo veľkej cyklistike. Teším sa na súboje s tebou

Dvadsaťročný žilinský cyklista Michael Kolář podpísal s dánskym zoskupením Saxo Bank ako prvý Slovák dvojročnú zmluvu. Miachel tak doplní, popri bratoch Saganovcoch, žilinskú enklávu vo svete špičkovej cyklistiky. Peter Sagan už aj stihol privítať svojho kamaráta...

Ilustračný obrázok k článku Sagan privítal žilinský talent: Sused, vitaj vo veľkej cyklistike. Teším sa na súboje s tebou
Zdroj: Webnoviny.sk

Majiteľ cyklistického tímu Saxo Bank Bjärne Riis, víťaz Tour de France 1996, verí, že Slovák Michael Kolář má potenciál stať sa kvalitným jazdcom.

Saganove privítanie

Dvadsaťročný Žilinčan podpísal s dánskym zoskupením ako prvý Slovák dvojročnú zmluvu. V pelotóne tímov ProTour privítal kamaráta prostredníctvom sociálnych sietí aj Peter Sagan. „Sused, vitaj vo veľkej cyklistike. Teším sa na súboje s tebou,“ napísal na Facebooku Peter Sagan.

Spoločne s Kolářom prichádza do Saxo Banku aj Poliak Pawel Poljanski. „Veríme, že Pawel a Michael majú potenciál stať sa kvalitnými jazdcami. Vďaka ich príchodu je v našom tíme zaujímavá skupina mladých talentovaných pretekárov pre jednorazové i etapové podujatia i jazdu vo všetkých profiloch,“ uviedol v tlačovej správe Saxo Banku Bjärne Riis.

Štyri víťaztvá v sezóne

Kolář doteraz jazdil za Duklu Trenčín Trek, tím ProTour si ho všimol aj vďaka jeho štyrom víťazstvám v sezóne 2013. „Michael zatiaľ nemá veľké meno v cyklistike, ale má potenciál, aby sa o ňom vedelo, ak bude pokračovať vo svojom raste. Stále je mladý, ale extrémne rýchly a má predpoklady, aby sa stal veľkým šprintérom,“ doplnil Bjärne Riis.

Kolář prichádza do jedného z najkvalitnejších tímov ProTour. Jeho novými kolegami sa stali Alberto Contador či Roman Kreuziger. „Vždy som sníval, že sa stanem profesionálnym cyklistom. Dostávam šancu v jednom z najlepších svetových tímov. Bola to skutočne ľahká voľba a som vďačný za príležitosť, ktorú dostávam. Viem, že ma čaká veľa tvrdej práce. Verím si a dúfam, že sa na profesionálny pelotón adaptujem čo najrýchlejšie,“ tvrdí podľa tlačovej správy tímu Kolář.

zdroj foto: webnoviny

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM