Jozef Legéň Iné športy

Sagan na Tour došpurtoval druhý: V boji o zelený dres si pripísal 10 bodov

Len kúsok chýbal Petrovi Saganovi k zisku víťazstva v druhej etape Tour de France. Na Korzike došpurtoval druhý. V záverečných metroch nestačil na víťaza Belgičana Bakelantsa.

Ilustračný obrázok k článku Sagan na Tour došpurtoval druhý: V boji o zelený dres si pripísal 10 bodov
Zdroj: TASR

Belgičan Jan Bakelants sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy 100. ročníka cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Bastie do Ajaccia a merala 156 km. Vďaka záverečnému náskoku vyhral s minimálnym náskokom pred Petrom Saganom, ktorý vyhral špurt vedúcej skupiny.

Pred prvou rýchlostnou prémiou dňa sa vytvorila vpredu štvorčlenná skupina. V úniku bol podobne ako v sobotu Lars Boom, s Holanďanom sa dostali do útoku Španiel Ruben Pérez, Kanaďan David Veilleux a Francúz Blel Kadri. Korzické stúpania rozdelili pelotón a aj štvorica vpredu stratila.

Za hlavnou skupinou ostali viacerí šprintéri na čele s Markom Cavendishom i žltým Marcelom Kittelom.Rozho­dovalo sa až v závere. Kilometrové stúpanie na Cote du Salario (144 km) natiahlo vedúcu skupinu. Prvýkrát sa prezentoval výraznejšie na tohtoročnej Tour Chris Froome, ktorý je najväčším adeptom na celkové prvenstvo. Jeho snaha však bola len chvíľková.

V zjazde vyprovokoval únik nedeľňajší narodeninový oslávenec Sylvain Chavanel a s ním sa vydalo dopredu ďalších päť jazdcov. Vedúca skupina ich mala na dohľad. Na poslednom kilometri nastúpil Bakelants a udržal si mierny náskok. Šprint pelotónu vyhral Peter Sagan.
Pondelková 3. etapa povedie z Ajaccia do Calvi (145,5 km) a po nej sa cyklisti definitívne rozlúčia s Korzikou.

Tour_de_France_Sagan_finis_2_etapa
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM