Správy

Sagan na tlačovke v Žiline: Peter prezradil na čo sa najviac v meste teší a nechýbali ani žarty!

Kým sa novopečený majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan stretol s rodákmi na Mariánskom námestí, absolvoval tlačovú besedu s novinármi. Čo-to na nej prezradil o svojich pocitoch z titulu, ale tiež, čo ho vždy pri jazdení motivovalo.

Ilustračný obrázok k článku Sagan na tlačovke v Žiline: Peter prezradil na čo sa najviac v meste teší a nechýbali ani žarty!
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte predtým, ako nový majster sveta v cestnej cyklistike zavítal medzi ľudí na Mariánske námestie, kde ho čakalo slávnostné privítanie, absolvoval tlačovú konferenciu na Radnici mesta.

Žarty nechýbali :)

„Je to jednoznačne neopísateľný pocit. Je to veľmi príjemné. Ale za chvíľu sa budem musieť vrátiť do starých koľají a idem na ďalšie preteky,“ opísal pocit zo zisku titulu cyklista: „Na tréningu ma zastavujú ľudia. Všetci sa chcú so mnou fotiť. Ale treba to brať pozitívne a všetko sa deje kvôli niečomu. Keby som nevyhral majstra sveta, tak ani ľudia by sa nechceli fotiť,“ žartoval pred novinármi Sagan. Ako sám povedal, na tlačovú besedu prišiel rovno z tréningu, pretože má stále sezónu. Čím zároveň ospravedlnil svoje krátke meškanie.

„Nedeľa bol ten deň, kedy mi vyšlo úplne všetko. Počas toho dňa som nemal žiadne problémy, ak boli pády, tak sa mi vyhýbali, nemal som zápletku s niekým. Zároveň napasovať formu na ten jeden deň je strašne ťažké. A mne to vyšlo, cítil som sa dobre celý deň. Dosť veľakrát počas preteku som si hovoril, teraz je ten moment, kedy musím ísť dopredu. Lebo veľa pretekárov vystreľovalo do úniku,“ opísal deň svojho triumfu 25-ročný cyklista.

Ako dodal, o titule nesníval. „Musím povedať, že to skôr robím kvôli bratovi Jurajovi, ktorý začal s cyklistikou prvý. A potom som sa pridal ja, rok na to. Jazdil som za víziou víťazstiev, pretože sa mi darilo. Určite som nejazdil preto, že chcem byť slávny,“ odpovedal Sagan.

Domov je len jeden

Keďže sa väčšinu roka zdržiava v zahraničí, nevyhol sa ani otázke, na čo sa najviac teší po príchode do rodnej Žiliny. „Najviac sa teším na rodinu, na kamarátov. Mám tu zázemie, vyrastal som tu a zároveň, domov je len jeden,“ zhrnul Peter Sagan.

Po tlačovej konferencii sa Tourminátor vybral na Mariánske námestie medzi ľudí. Aké privítanie mu rodáci pripravili a ako to na námestí vyzeralo, si môžete prečítať TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM