Zuzana Vajayová Rôzne

SAD Žilina zredukovala spoje, SAD Zvolen ponúkne ďalšie autobusy s WiFi

Slovenská autobusová doprava (SAD), a.s., Žilina zredukovala k 12. júnu 2011 niektoré súbežné spoje, na ktorých môže zabezpečiť prepravu cestujúcich namiesto dvoch jedným autobusom bez dosahu na dopravnú obslužnosť.

TASR o tom informovala hovorkyňa SAD Žilina a SAD Trenčín, a.s., Ivana Strelcová.

V prípade, že ponúkaná kapacita spojov nepostačuje, zavádzajú sa podľa Strelcovej posilové spoje. „Práve preto bol od 12. júna zavedený posilový spoj o 19.35 h zo Žiliny do Gbelian. Na trase medzi Žilinou a Gbeľanmi bol autobus, ktorý jazdí až do Terchovej, preplnený,“ uviedla Strelcová. Doplnila, že SAD Žilina, a.s., cez prázdniny prevádzkuje aj diaľkový spoj do Štúrova a SAD Trenčín, a.s., od konca júna zavádza letnú linku do Makarskej s odchodom autobusov už zo stanice Žilina.

Najväčší autobusový prepravca v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) SAD Zvolen nepripravuje od 1. júla zmeny v prímestskej a diaľkovej doprave. „Novinkou bude, že k súčasným vozidlám s možnosťou bezplatného pripojenia na internet cez WiFi, pribudne ďalších desať,“ uviedol pre TASR Marek Modranský z dopravného oddelenia SAD Zvolen.

Zmeny v rámci prímestskej dopravy nepripravuje pred letnou sezónou ani ďalší významný dopravný hráč v BBSK – SAD Lučenec. Čiastočné obmedzenie spojov vyplýva len z prázdnin, keď nebudú chodiť spoje, ktoré premávajú výlučne v čase vyučovania.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM